CEO MobileBridge geeft zijn visie aangaande ICO’s

Kees de Vos, CEO van het Nederlandse MobileBridge, gaf voor Medium aan wat volgens hem een goede ICO betreft.

ICO

Daarbij maakt de Vos duidelijk dat dit voor iedereen anders kan zijn, iets wat ook duidelijk wordt gekeken naar de verschillende meningen en reacties offline, online, in WhatsApp groepen en op mediums als Telegram.

Wat de Vos betreft draait het in ieder geval om “het overall pakket”, “het voorstel”, “het geld”, “economics”, “regulering”, “de technologie” en “het team”.

In principe dezelfde zaken waarnaar gekeken wordt wanneer er op een meer gangbare wijze geïnvesteerd wordt in een bedrijf, maar nu dus specifiek gespitst op Initial Coin Offerings (ICO’s).

Overigens komt MobileBridge tevens zelf met een ICO genaamd ”Momentum”.

Klik hier voor de Telegram groep.

Aandachtspunten

Het totaalplaatje:

“Het moet goed voelen en er goed uitzien”, aldus de Vos. “Oog voor detail. Wanneer het er nu al niet goed uitziet wat moet dat later worden? You’ll never get a second chance to make a first impression!”

Het voorstel:

Voor de Vos is het initiële idee cruciaal.

“Het moet een werkelijk probleem oplossen, goed uit te leggen en commercieel haalbaar zijn. Daarbij is concurrentie helemaal niet slecht. Het zorgt ervoor dat het een interessant onderwerp is. Voor ICO’s alleen zaak ook uit te kunnen leggen wat hen zo bijzonder maakt”

Het geld:

“Hoeveel wordt er op gehaald en wat gebeurd er met dat geld? Sommige ICO’s halen simpelweg niet genoeg op. Bij andere vraag je je af wat ze met al dat geld gaan doen.

It takes a very skilled team to spend a lot of money wisely!”

Volgens de Vos behoren oprichters en zeker ook het team goed beloond te worden, maar wel naar verhouding in te behalen mijlpalen. Wanneer er van tevoren al teveel geld richting team en oprichters gaat mag dat een rode vlag heten.

Economics:

“Persoonlijk prefereer ik initiatieven met een lange termijn visie. Geen marketing-hype, pump en dump type projecten. Daarnaast wil ik graag begrijpen hoe de specifieke munt gebruikt wordt. Hoe zit het met de liquiditeit? Is er genoeg vraag naar?”

Regulering:

“Ik ben van mening dat regulering een goede zaak zou zijn voor de crypto wereld in zijn algemeenheid en token sales/ICO’s specifiek. Het kan zorgen voor een snellere adoptie en zal de markt stabiliseren. Voor specifieke projecten kijk ik altijd naar het wettelijke kader. Wanneer een project in bepaalde landen tegen wettelijke problemen aan kan lopen en het team daar geen rekening mee houdt mag ook dat een rode vlag heten”

De technologie:

“Bij elk project is de technologische oplossing van cruciaal belang. Toch zie ik liever een goede mix in tech en de zakelijke kant van het verhaal. Een goede roadmap is overigens geen overbodige luxe, hoewel alles dat verder dan zes maanden vooruit ligt in principe aan verandering onderhevig is”

Het team:

“Als laatste de kwaliteit van het team. Is er de ervaring? Hebben ze dit eerder gedaan? Hebben ze de kennis over het onderwerp? Hebben ze de management skills? Hoe zit het met het netwerk? Misschien nog belangrijker: Begrijpen ze dat ze op bepaalde vlakken tekort komen en zijn ze niet bang hulp van buitenaf te vragen om het team te complementeren?”

Lees hier het uitgebreide Engelstalige stuk verder.

Foto: Flickr / Sheila Sund

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!