VIDEO Interview met Markus Dold, ceo van eCharge: “We gebruiken de blockchain om de groene stroom van onze 50.000 laadpunten af te rekenen”

eCharge uit het Zwiterse Zug wil binnen twee jaar één miljoen elektrische oplaadpunten gerealiseerd hebben in hotels, parkeergarages en parkeerplekken bij kantoren. Niet alleen de Tesla of Nissan Leaf moet kunnen opladen, Markus en zijn team richten zich ook op elektrische fietsen, scooters en Segways. Welke plek krijgt de blockchain? De energieconsumptie op de slimme energienetten ('smart grids') wordt gemonitord door de blockchain, waarmee precies wordt bijgehouden wat het energieverbruik is.
Bitcoin Magazine had een interview met eCharge tijdens de Cryptocurrency World Expo in Berlijn. Bekijk het hier terug (5:15 minuten).

Interview met Markus Dold, ceo of eCharge

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inschrijven nieuwsbrief



Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...