VIDEO Interview met Markus Dold, ceo van eCharge: “We gebruiken de blockchain om de groene stroom van onze 50.000 laadpunten af te rekenen”

eCharge uit het Zwiterse Zug wil binnen twee jaar één miljoen elektrische oplaadpunten gerealiseerd hebben in hotels, parkeergarages en parkeerplekken bij kantoren. Niet alleen de Tesla of Nissan Leaf moet kunnen opladen, Markus en zijn team richten zich ook op elektrische fietsen, scooters en Segways. Welke plek krijgt de blockchain? De energieconsumptie op de slimme energienetten (‘smart grids’) wordt gemonitord door de blockchain, waarmee precies wordt bijgehouden wat het energieverbruik is.
Bitcoin Magazine had een interview met eCharge tijdens de Cryptocurrency World Expo in Berlijn. Bekijk het hier terug (5:15 minuten).

Interview met Markus Dold, ceo of eCharge

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!