overname » Aandelen Monex Group 23 procent hoger na geruchten overname cryptobeurs Coincheck

Aandelen Monex Group 23 procent hoger na geruchten overname cryptobeurs Coincheck

De Monex Group, een in Tokio gevestigde financiële dienstverlener, overweegt Coincheck over te nemen. Aandelen Monex sprongen op dat nieuws 23 procent hoger. Dat viel samen met de stijging van de bitcoin met 400 dollar, terwijl de cryptovalutamarkten weer groen kleurden na een depressief paasweekend.

Uitweg

Coincheck stond dit jaar nog in de schijnwerpers wegens een hack, waarbij 500 miljoen dollar buit werd gemaakt. Voor beide partijen goed nieuws, aangezien Monex zo toegang krijgt tot de cryptomarkt en de eigenaars van Coincheck een gemakkelijke uitweg wordt geboden na de hack.

https://twitter.com/cz_binance/status/981054616463814656

  bitcoin meester  

Klaar mee

Na het verlies in januari van de 500 miljoen dollar aan cryptovaluta NEM waren de eigenaren van Coincheck er eigenlijk wel klaar mee. De beurs heeft sindsdien de handel hervat en de NEM-klanten vergoed, maar het mag geen geheim heten dat de eigenaren op zoek waren naar een uitweg. Met Monex lijken ze een uitweg te hebben gevonden. Als de deal door gaat zou het volgens de Nikkei-effectenbeurs “enkele miljarden yen” (enkele miljoenen dollars) waard zijn.

Een van de grootste problemen waarmee Coincheck in de nasleep van de hack werd geconfronteerd, is het herstellen van het vertrouwen van haar klanten.

Zeldzaam

Een wisseling van de wacht zou een stap in de goede richting zijn. De Monex groep is een handelsonderneming gespecialiseerd in makelaardij, deviezen, verzekeringen en alternatieve beleggingen, maar heeft (nog) geen blootstelling aan cryptocurrency.

Dit soort deals zijn behoorlijk zeldzaam, hoewel Circle vorige maand ook al cryptobeurs Poloniex overnam. Een week geleden ontkende de Japanse cryptobeurs Bitarg de berichten dat Yahoo een overname aan het overwegen was.

Registratie

De transactie tussen Monex en Coincheck lijkt door te gaan, waarbij de Nikkei meldt dat Coincheck CEO Koichiro Wada hoogstwaarschijnlijk af zal treden als hoogste baas. Maar eerst zal Monex het Japanse Financial Services Agency gerust moeten stellen, met betrekking tot de registratie van Coincheck, die op het moment van de 500 miljoen dollar kostende hack in januari nog niet was goedgekeurd.

Bronnen: Nikkei, CNBC

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief



 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Pomp: ‘Japanse officials geloven in Bitcoin en Lightning Network’

Robin Heester

‘Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5’

Marvin Kroon

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder