‘Big Bitcoin Heist’ verdachte ontsnapt uit gevangenis

Sindria Thor Stefansson is ontsnapt uit de gevangenis in IJsland en is waarschijnlijk gevlucht naar Zweden. Stefansson is de hoofdverdachte van de ‘Big Bitcoin Heist’ waar zeshonderd computers werden gesloten ter waarde van miljoenen dollars. De computers werden gebruikt om cryptocurrency te delven.

Big Bitcoin Heist

IJsland is een land met enorm lage criminaliteit, mede daarom is deze gigantische overal één van de grootste overvallen ooit in het land. De misdaad werd gepleegd op het moment dat de prijzen van cryptomunten door het dak gingen in december en januari. Politiechef Gunnar Schram vertelde een lokaal nieuwsstation dat Stefansson niet alleen is ontsnapt.

Gevangenis

Stefansson zat pas iets langer dan een week in de gevangenis waaruit hij is ontsnapt. De gevangenis biedt gevangen de mogelijkheid zich vrij rond te bewegen, ook hebben ze toegang tot internet- en telefoonnetwerken. De verdachte is door een raam ontsnapt en heeft ruim 95 kilometer gelopen richting Keflavík International Airport. Daar is hij vervolgens met een gestolen paspoort een vliegtuig richting Zweden ingestapt.

Vliegen met de premier

Het opmerkelijke verhaal krijgt nog een raar sausje door het reisgezelschap tijdens de vlucht van Stefansson. De IJslandse premier Katrín Jakobsdóttir zat volgens de laatste berichten ook aan boord. Jakobsdóttir was onderweg naar Stockholm om te praten met de Indiase premier Narendra Modi.

 

Zaak op een dood spoor

Ondertussen is de zaak nog steeds niet opgelost. De grote aantallen gestolen hardware zijn nog niet gevonden. Er zijn verschillende extra verdachten aangehouden, maar tot nu toe heeft dat niet geleid tot de plek waar de computer onderdelen nu zijn.

IJsland, mooie plek om te minen

IJsland is een mooie plek om Bitcoin te minen vanwege de lage prijs van energie. Dat komt omdat de energie wordt opgewekt uit de IJslandse vulkanen. Ook de koude temperaturen helpen mee om de hardware goed te koelen. Op dit moment wordt er in IJsland meer energie verbruikt om Bitcoin te minen dan om huishoudens warm te houden.

Bron: CCN
Foto: Wikipedia

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!