Buterin niet tegen ASIC-miners van Bitmain

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, wil Ethash ASIC miners niet in de weg zitten op het Ethereumnetwerk. Buterin reageerde op een verzoek van een andere Ethereum developer, Piper Merriam, om ASIC-miners nutteloos te maken voor het Ethash mining algoritme.

Haat voor Bitmain

Het verzoek is een reactie op de nieuwe Ethereum ASIC-miners die Bitmain heeft aangekondigd. Bitmain is een bedrijf dat zich focust op het maken van cryptocurrency miners en ASIC-chips. Het Chinese bedrijf is binnen bepaalde kringen van de de crypto-community niet bepaald geliefd. Dit komt mede door één van de oprichters van het bedrijf: Jihan Wu. Wu is een fervent Bitcoin Cash supporter en heeft met zijn chips een groot deel van de bitcoin miningmarkt in handen.

Populariteit

Het verzoek van Merriam om de ASIC-miners te weigeren op het netwerk is erg populair onder de ethereum community. Op dit moment heeft het verzoek ruim 1000 stemmen voor en nog geen 50 stemmen tegen op GitHub. GitHub is een plek waar developers hun codes en ideeën tonen, een soort social media platform voor programmeurs. De vraag is echter hoeveel nut een maatregel als dit op de lange termijn heeft, want een onderdeel van de lange termijn plannen van Ethereum is onder andere het vervangen van het hele mining systeem. Uiteindelijk moet er overgestapt worden naar een Proof of Stake algoritme in plaats van het huidige Proof of Work concept. De initiatiefnemers achter het plan geven aan dat er altijd actie ondernomen kan worden als de community dat wil.

Vitalik Buterin

Buterin reageert als volgt: “Iedereen deze update door laten voeren is waarschijnlijk erg chaotisch, er zijn belangrijkere zaken. Op dit moment neig ik ernaar om zelf geen actie te ondernemen.” Buterin geeft ook aan dat andere ontwikkelingen alleen maar sneller zullen komen als Bitmain vervelende dingen van plan is.

Sterke hardware

De specificaties van de nieuwe Antminer E3, de eerste Ethash ASIC miner, zal ongeveer 2.5 keer zo effectief zijn dan de standaard Ethereum mining GPU’s. Bitmain kan dus voorlopig een grote deel van de rekenkracht achter Ethereum op zich gaan nemen.

Foto: Flickr
Bron: CCN 

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!