Crypto Inside de top 5 (#6): 150 miljard dollar erbij in april; splitsing drijft bitcoin cash 80% omhoog

De cryptovalutamarkt lijkt de Siberische Beer te hebben afgeschud. Alle belangrijke cryptomunten zetten hun goede reeks door. De markt had op 1 april haar voorlopige dieptepunt met een marktkapitalisatie van 243 miljard dollar. Inmiddels is er 150 miljard dollar bijgeplust naar een totaal van bijna 400 miljard dollar.  Daarmee zit de markt op het niveau van 8 maart 2018, voordat de bear-trend werd ingezet.

1. Bitcoin

De koers van de bitcoin staat op 8.927 dollar, bijna 7.300 euro. De grootste cryptomunt, met een marktdominantie van 38 procent, is de afgelopen week met 10,5 procent gestegen. Kijkende naar de onderstaande grafiek van de afgelopen maand, is de munt uit een diep dal geklommen. Historisch gezien is het tweede kwartaal altijd een sterke periode voor de periode. Ook hebben de Amerikanen nu hun belasting betaald, waarmee er mogelijk nieuw kapitaal naar de cryptomarkt vloeit. Een groot deel daarvan gaat naar de bitcoin.

2. Ethereum

Ethereum staat op 638 dollar, omgerekend 521 euro. De één na grootste cryptomunt is de afgelopen week met 25 procent gestegen. De bodem lijkt enkele weken terug te zijn bereikt. Volgens deze analyse van NewsBTC is de verwachting dat de grens van 650 dollar binnenkort wordt beslecht.

3. Ripple

Ripple staat op moment van schrijven op 0,88 dollar, omgerekend 0,71 euro. De afgelopen week is de nummer drie met 34 procent toegenomen. Volgens deze analyse van NewsBTC ligt er een stevige bodem bij 0,80 dollar.

4. Bitcoin Cash

Bitcoin Cash staat op moment van schrijven op 1.395 dollar, omgerekend 1.138 euro. Binnen de top 5 is deze cryptomunt de uitschieter door een groei van maar liefst 83 procent. Hoe is die groei te verklaren? Op 15 mei staat er nieuwe “hardfork” op de planning voor Bitcoin Cash, waardoor de naam verandert naar Bitcoin ABC. De community achter Bitcoin Cash heeft gekozen voor een blokgrootte die zich flexibel aanpast aan het aantal transacties. Daarmee wordt het netwerk nog sneller met elke 2,5 minuut een nieuw blok aan de blockchain. Ook 15 november 2018 zal er een nieuwe splitsing op het programma zodra deze update succesvol is.

5. Litecoin

Litecoin staat op moment van schrijven op 152 dollar, omgerekend 124 euro en had afgelopen week een plus van 19 procent. Opvallend was het nieuws dat er op één LTC wallet een bedrag van 99 miljoen dollar aan litecoins werden overgemaakt. Dat kan duiden op groot nieuws vanuit het Litecoin-kamp. Er ligt nu druk om de koers boven de 150 dollargrens te houden. Zodra dat lukt, ligt een niveau van 171 dollar binnen handbereik, volgens deze analyse van FXStreet.

Lees ook: “Pinnen met Litecoin? Cryptomunt brengt samen met TenX fysieke betaalpas uit”

Meer Crypto Inside de top 5?

Disclaimer: bovenstaande auteur heeft enkele stuks ethereum (ETH) en litecoin (LTC) in bezit. Wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!