Nieuws » Crypto Inside de top 5 (#6): 150 miljard dollar erbij in april; splitsing drijft bitcoin cash 80% omhoog

Crypto Inside de top 5 (#6): 150 miljard dollar erbij in april; splitsing drijft bitcoin cash 80% omhoog

De cryptovalutamarkt lijkt de Siberische Beer te hebben afgeschud. Alle belangrijke cryptomunten zetten hun goede reeks door. De markt had op 1 april haar voorlopige dieptepunt met een marktkapitalisatie van 243 miljard dollar. Inmiddels is er 150 miljard dollar bijgeplust naar een totaal van bijna 400 miljard dollar.  Daarmee zit de markt op het niveau van 8 maart 2018, voordat de bear-trend werd ingezet.

1. Bitcoin

De koers van de bitcoin staat op 8.927 dollar, bijna 7.300 euro. De grootste cryptomunt, met een marktdominantie van 38 procent, is de afgelopen week met 10,5 procent gestegen. Kijkende naar de onderstaande grafiek van de afgelopen maand, is de munt uit een diep dal geklommen. Historisch gezien is het tweede kwartaal altijd een sterke periode voor de periode. Ook hebben de Amerikanen nu hun belasting betaald, waarmee er mogelijk nieuw kapitaal naar de cryptomarkt vloeit. Een groot deel daarvan gaat naar de bitcoin.

2. Ethereum

Ethereum staat op 638 dollar, omgerekend 521 euro. De één na grootste cryptomunt is de afgelopen week met 25 procent gestegen. De bodem lijkt enkele weken terug te zijn bereikt. Volgens deze analyse van NewsBTC is de verwachting dat de grens van 650 dollar binnenkort wordt beslecht.

3. Ripple

Ripple staat op moment van schrijven op 0,88 dollar, omgerekend 0,71 euro. De afgelopen week is de nummer drie met 34 procent toegenomen. Volgens deze analyse van NewsBTC ligt er een stevige bodem bij 0,80 dollar.

4. Bitcoin Cash

Bitcoin Cash staat op moment van schrijven op 1.395 dollar, omgerekend 1.138 euro. Binnen de top 5 is deze cryptomunt de uitschieter door een groei van maar liefst 83 procent. Hoe is die groei te verklaren? Op 15 mei staat er nieuwe “hardfork” op de planning voor Bitcoin Cash, waardoor de naam verandert naar Bitcoin ABC. De community achter Bitcoin Cash heeft gekozen voor een blokgrootte die zich flexibel aanpast aan het aantal transacties. Daarmee wordt het netwerk nog sneller met elke 2,5 minuut een nieuw blok aan de blockchain. Ook 15 november 2018 zal er een nieuwe splitsing op het programma zodra deze update succesvol is.

5. Litecoin

Litecoin staat op moment van schrijven op 152 dollar, omgerekend 124 euro en had afgelopen week een plus van 19 procent. Opvallend was het nieuws dat er op één LTC wallet een bedrag van 99 miljoen dollar aan litecoins werden overgemaakt. Dat kan duiden op groot nieuws vanuit het Litecoin-kamp. Er ligt nu druk om de koers boven de 150 dollargrens te houden. Zodra dat lukt, ligt een niveau van 171 dollar binnen handbereik, volgens deze analyse van FXStreet.

Lees ook: “Pinnen met Litecoin? Cryptomunt brengt samen met TenX fysieke betaalpas uit”

Meer Crypto Inside de top 5?

Disclaimer: bovenstaande auteur heeft enkele stuks ethereum (ETH) en litecoin (LTC) in bezit. Wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder