Eerste succesvolle transactie op handelsplatform Batavia

Batavia, een handelsfinancieringsplatform gebaseerd op de blockchain, ontwikkeld door een consortium van internationale banken en IBM, heeft zijn eerste live pilot afgerond.

De eerste transacties op Batavia, die gezamenlijk werd ontwikkeld door Bank of Montreal (BMO), CaixaBank, Commerzbank, Erste Group, IBM en UBS, omvatte handel in auto’s van Duitsland naar Spanje en textiel voor de meubelproductie van Oostenrijk naar Spanje.

Batavia

Batavia omvat zowel het sluiten van handelsovereenkomsten als het uitvoeren van slimme betalingen, die automatisch kunnen worden geactiveerd door specifieke gebeurtenissen in de supply chain en geregistreerd in de blockchain.

Het platform weet het mogelijk te maken track en trace events in de supply chain te integreren, samen met signalen van IoT-apparaten (internet of things) die de informatie over de locatie en toestand van de goederen in doorvoer doorgeven.

Potentieel

Niko Giesbert van Commerzbank geeft aan: “Our joint successful live transaction demonstrates the potential of such a platform. Trade data and smart payment, which is automatically triggered by the transport data, form an important basis for risk management and financing instruments and add value to every supply chain”

Giesbert ziet het Batavia-project nu een nieuwe fase ingaan, die gericht is op het bouwen van een product klare oplossing. Daarvoor zal zij hoogstwaarschijnlijk de krachten gaan bundelen met fintech bedrijven, gevestigde financiële instellingen en andere leiders in innovatie.

Bronnen: Markets Insider, Fin Extra

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!