cryptomunt IBM World Wire stablecoin Stellar XLM
Nieuws » Eerste succesvolle transactie op handelsplatform Batavia

Eerste succesvolle transactie op handelsplatform Batavia

Batavia, een handelsfinancieringsplatform gebaseerd op de blockchain, ontwikkeld door een consortium van internationale banken en IBM, heeft zijn eerste live pilot afgerond.

De eerste transacties op Batavia, die gezamenlijk werd ontwikkeld door Bank of Montreal (BMO), CaixaBank, Commerzbank, Erste Group, IBM en UBS, omvatte handel in auto’s van Duitsland naar Spanje en textiel voor de meubelproductie van Oostenrijk naar Spanje.

Batavia

Batavia omvat zowel het sluiten van handelsovereenkomsten als het uitvoeren van slimme betalingen, die automatisch kunnen worden geactiveerd door specifieke gebeurtenissen in de supply chain en geregistreerd in de blockchain.

Het platform weet het mogelijk te maken track en trace events in de supply chain te integreren, samen met signalen van IoT-apparaten (internet of things) die de informatie over de locatie en toestand van de goederen in doorvoer doorgeven.

Potentieel

Niko Giesbert van Commerzbank geeft aan: “Our joint successful live transaction demonstrates the potential of such a platform. Trade data and smart payment, which is automatically triggered by the transport data, form an important basis for risk management and financing instruments and add value to every supply chain”

Giesbert ziet het Batavia-project nu een nieuwe fase ingaan, die gericht is op het bouwen van een product klare oplossing. Daarvoor zal zij hoogstwaarschijnlijk de krachten gaan bundelen met fintech bedrijven, gevestigde financiële instellingen en andere leiders in innovatie.

Bronnen: Markets Insider, Fin Extra

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

IMF: traditioneel geld mogelijk vervangen door CBDC’s en stablecoins

Job Nijsen

Duitse minister: ‘Libra cryptomunt van Facebook gevaar voor euro’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder