Ook ruilbeurs OKEx kiest Malta als thuisbasis

Cryptobeurs OKEx gaat een kantoor openen in Malta. Met dit besluit volgt de beurs het voorbeeld van Binance. Beide beurzen zijn opgericht in Hong Kong, maar door de gunstige regelgevingen rondom blockchainprojecten verkiezen steeds meer grote spelers Malta als hun thuishaven.

Malta: Blockchainparadijs

De maatregelen die Malta heeft genomen in het voordeel van blocckhainbedrijven werpt zijn vruchten af. Met OKEx hebben ze opnieuw een grote cryptobeurs te pakken. De exchange heeft namelijk het tweede dagvolume van alle beurzen. Tim Byun, risicodirecteur en hoofd regeringsrelaties van OKEx, legt uit waarom zij voor Malta hebben gekozen:

Malta’s Virtuele Financial Asset-wet biedt een solide fundering voor de industrie en regering om samen te werken. Hiermee kunnen we samen een grote blockchain industrie opzetten. Specifieker: Malta’s aanpak op het gebied van risicobeoordeling helpt om een verantwoordelijk, meegaand en gezond ecosysteem te bouwen.

Hongkong

Op dit moment is OKEx een van de vele cryptobeurzen in Hong Kong. De stad staat bekend als ondernemersstad, maar is de laatste tijd begonnen met een strenger beleid rondom cryptocurrency’s en cryptobeurzen in het bijzonder. Malta is juist actief bezig om grote blockchainbedrijven naar het land te halen. Verschillende overheidsmedewerkers hebben laten weten Malta om te willen toveren tot ‘Blockchain Eiland’.

OKEx is niet de enige

Naast OKEx is de grootste cryptobeurs van het moment, Binance, ook van plan om naar Malta te verhuizen. Binance ziet af van eerdere plannen om naar Japan te vertrekken en kiest voor het zonnige eiland in de Middellandse Zee. Binance CEO Changpeng Zhao heeft aangegeven dat hij ruim twintig cryptocurrency projecten kent die mogelijk naar Malta willen verhuizen. Ook Bitfinex zou van plan zijn te vertrekken uit Hong Kong, zij hebben hun oog laten vallen op Zwitserland als thuisbasis.

Bron: CCN
Foto: Pixabay

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!