Top blockchain executive JPMorgan vertrekt

Een van JPMorgan Chase’s belangrijkste blockchain executives vertrekt bij de bank.

Amber Baldet

De 35-jarige Amber Baldet zal de bank verlaten als hoofd van het zogeheten “Blockchain Center of Excellence” van de bank en zal vervangen worden door Christine Moy.

Baldet is van plan haar eigen toko te gaan runnen. Uiteraard iets met blockchain, maar zeker iets wat meer vrijheid geeft, zoals crypto’s.

Jessica Francisco, woordvoerder bij JPMorgan: “Amber is extremely talented and helped build the outstanding team we have today. We respect her desire to start her own venture and we wish her nothing but the best”

Baldet werd vervolgens overladen met steunbetuigingen.

Quorum

Enkele jaren geleden was Baldet een van de sleutelfiguren in het opzetten van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA), een samengestelde groep ondernemingen dat experimenteerde met ethereum.

De alliantie, waartoe onder andere ook Intel en Microsoft behoren, is bezig met de ontwikkeling van Quorum, een gemodificeerde versie van ethereum met verbeterde bescherming van de privacy van cliënten, onder JPMorgan’s supervisie.

Een week geleden werd bekend dat JPMorgan dat blockchainproject af zal gaan splitsen, wat tot een bredere adoptie zal moeten leiden. Het vertrek van Baldet zal ook zeker hiermee iets van doen hebben.

Scherpe geest

Adam Ludwin, CEO bij blockchain startup Chain, dat cliënten heeft als Nasdaq, Citigroup en Visa, maakte kennis met Baldet tijdens een conference call. Bij dat eerste gesprek was hij direct al onder de indruk.

Ludwin: “She’s really sharp and interested in getting things built. Baldet stands out because she’s comfortable in the bank world as well as the cypherpunk or crypto community, and she seems equally authentic for both”

In haar rol bij JPMorgan was Baldet hoofd product development voor Quorum. Daarmee was zij medeverantwoordelijk voor het uitrollen van de blockchain strategie van de bank op zowel corporate- als investeringsvlak.

Gecentraliseerde macht

Afgelopen week gaf zij op Twitter commentaar op het schandaal rondom Facebook.

Het lijkt daarmee dat Baldet genoeg heeft van gecentraliseerde macht op wat voor manier dan ook en eieren voor haar geld kiest. Of beter: crypto.

Bronnen: Bloomberg, Reuters

Foto: Flickr / Gideon Benari

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!