Verge (XVG) slaat mogelijke 51% aanval af

Er is mogelijk een poging gedaan tot een 51% aanval op Verge (XVG). Een fout in de code van XVG werd misbruikt, meldt een gerenommeerde gebruiker op de community Bitcointalk. Feit is in ieder geval dat de hacker een flinke hoeveelheid Verge heeft weten te bemachtigen door het misbruiken van de fout.

Lees ook bij Bitcoin Magazine Nederland: “Waarom Verge zo ongelooflijk hard stijgt”

Verge (XVG) aanval

Kort nadat deze post op Bitcointalk verscheen is de hacker gestopt met mijnen. De aanvaller heeft dertien uur (!) lang beloningen in de vorm van XVG gekregen, elke seconde opnieuw.

Door de fout in de code was het mogelijk vals te spelen tijdens het minen van de coin. De exploit zorgde ervoor dat je door een trucje Verge kon laten ‘denken’ dat je blocks hebt gemijnd terwijl dat niet zo is.  De hacker was door deze fout in staat om één block per seconde te mijnen. Normaal gesproken doe je veel langer over een block én is het nooit zo vaak achter elkaar dezelfde partij die de beloning krijgt.

Update: Verge heeft inmiddels officieel gereageerd en zegt het probleem al te hebben opgelost.

Lees verder bij Blockchainstories.com >>

Foto: Flickr / The Coalie Fiend

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!