Ripple XRP stagiair Vitalik ETH ethereum netwerk prijs veiliger
Nieuwsberichten » Bitcoin » beleggen » Crypto Inside de top 5: Cryptomarkt klimt uit dal, ethereum valt positief op: 8% koersgroei en 24% volumegroei

Crypto Inside de top 5: Cryptomarkt klimt uit dal, ethereum valt positief op: 8% koersgroei en 24% volumegroei

De cryptovalutamarkt is afgelopen weekend opgeleefd. Het afgelopen etmaal is er tien miljard dollar bijgeplust bij een totale marktkapitalisatie van 272 miljard dollar. De markt zit bijna weer op het niveau van afgelopen woensdag 4 april, toen de daling inzette, uitgaande van cijfers bij marktvorser Coinmarketcap. Wat heeft de top 5 gedaan de afgelopen dagen? Opvallend is dat ethereum het beste heeft gepresteerd de afgelopen week.

Crypto Inside de top 5

In de bovenstaande grafiek valt op dat de top 5 vergelijkbare trends volgen. Ethereum onttrekt zich hier aan met een hogere koersgroei en hoger handelsvolume. We bespreken kort stuk voor de stuk de koersen.

  1. Bitcoin

De bitcoin, dé bepalende cryptomunt, staat in 2018 onder stroom. Het afgelopen etmaal is de 7.000 dollargrens doorbroken. Het huidige koersniveau is 7.161 dollar. Daarmee zit de bitcoin nog niet op het niveau van begin vorige week toen btc rond 7.400 dollar zat.
Afgelopen 3 dagen: +8%
Afgelopen 24 uur: +2,8%

  1. Ethereum

Ethereum klimt langzaam uit een diep dal met een huidig niveau van 425 dollar. Afgelopen drie dagen is het kindje van Vitalik Buterin met 14,4% geplust. De groei lijkt zich maandag door te zetten met een plus van 8,9% het afgelopen etmaal.

  1. Ripple

XRP staat nu op 50 dollarcent door een plus van 8 procent afgelopen drie dagen. Ook het afgelopen etmaal is er 4 procent bijgeplust.

  1. Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) gaat mee in de upswung van de markt en staat nu op een niveau van 677 dollar. De afgelopen drie dagen heeft de cryptomunt geplust met 9,2 procent; het afgelopen etmaal een plus van 4,5 procent.

  1. Litecoin

Litecoin (LTC) is de afgelopen drie dagen met ruim 6 procent gestegen en het afgelopen etmaal een plusje van 3,6 procent.

Lees eerdere Crypto Insides:

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Foto: Techcrunch (@CC, Flickr.com)

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Misss Bitcoin over livegang Bakkt, falende obligatiemarkt en BTC koers

Madelon Vos

Bitcoin (BTC) boven $10.700, hele cryptomarkt doet rustig aan

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder