Ripple XRP stagiair Vitalik ETH ethereum netwerk prijs veiliger

Crypto Inside de top 5: Cryptomarkt klimt uit dal, ethereum valt positief op: 8% koersgroei en 24% volumegroei

De cryptovalutamarkt is afgelopen weekend opgeleefd. Het afgelopen etmaal is er tien miljard dollar bijgeplust bij een totale marktkapitalisatie van 272 miljard dollar. De markt zit bijna weer op het niveau van afgelopen woensdag 4 april, toen de daling inzette, uitgaande van cijfers bij marktvorser Coinmarketcap. Wat heeft de top 5 gedaan de afgelopen dagen? Opvallend is dat ethereum het beste heeft gepresteerd de afgelopen week.

bitcoin meester

Crypto Inside de top 5

In de bovenstaande grafiek valt op dat de top 5 vergelijkbare trends volgen. Ethereum onttrekt zich hier aan met een hogere koersgroei en hoger handelsvolume. We bespreken kort stuk voor de stuk de koersen.

  1. Bitcoin

De bitcoin, dé bepalende cryptomunt, staat in 2018 onder stroom. Het afgelopen etmaal is de 7.000 dollargrens doorbroken. Het huidige koersniveau is 7.161 dollar. Daarmee zit de bitcoin nog niet op het niveau van begin vorige week toen btc rond 7.400 dollar zat.
Afgelopen 3 dagen: +8%
Afgelopen 24 uur: +2,8%

  1. Ethereum

Ethereum klimt langzaam uit een diep dal met een huidig niveau van 425 dollar. Afgelopen drie dagen is het kindje van Vitalik Buterin met 14,4% geplust. De groei lijkt zich maandag door te zetten met een plus van 8,9% het afgelopen etmaal.

  1. Ripple

XRP staat nu op 50 dollarcent door een plus van 8 procent afgelopen drie dagen. Ook het afgelopen etmaal is er 4 procent bijgeplust.

  1. Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) gaat mee in de upswung van de markt en staat nu op een niveau van 677 dollar. De afgelopen drie dagen heeft de cryptomunt geplust met 9,2 procent; het afgelopen etmaal een plus van 4,5 procent.

  1. Litecoin

Litecoin (LTC) is de afgelopen drie dagen met ruim 6 procent gestegen en het afgelopen etmaal een plusje van 3,6 procent.

Lees eerdere Crypto Insides:

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Foto: Techcrunch (@CC, Flickr.com)

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!