BlackRock medewerkers stappen over naar durfkapitaalfonds gefocust op blockchainoplossingen

Drie medewerkers van BlackRock, een van de grootste beleggingsfondsen ter wereld, zijn vertrokken om bij een op de blockchain gerichte onderneming aan de slag te gaan.

Eterna Capital

Het nieuwe bedrijf betreft een durfkapitaalfonds met de naam Eterna Capital. Het is de bedoeling om 20 miljoen dollar op te halen bij institutionele beleggers. Het gaat daarmee investeren in duurzaamheidsgerichte blockchainondernemingen.

CEO en oprichter van Eterna Capital is de Italiaan Andrea Bonaceto. De drie ex-medewerkers van BlackRock die bij hem in dienst komen zijn Nassim Olive, Asim Ahmad en Mattia Mrvosevic.

Het nieuwe fonds zal investeren in producten die gebruik maken van de blockchaintechnologie. Dit om te werken aan de VN-doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling. De zogeheten 17 Sustainable Development Goals betreffen aandachtsgebieden met namen als ‘No Poverty’, ‘Zero Hunger’, ‘Gender Equality’ en ‘Clean Water and Sanitation’.

Bonaceto denkt dat juist crypto’s en blockchainoplossingen hier een grote rol in kunnen gaan spelen.

Bonaceto: “One example is the disintermediation of banks in under-banked third-world countries, so people don’t need banks to get a loan, as the money can be held on the blockchain. Or selling solar power between neighbours, rather than relying on an energy firm, is another example of how blockchain can be used for social impact”

Larry Fink

Larry Fink, CEO van BlackRock, gaf eerder al aan groot geloof te hebben in cryptovaluta’s, hoewel er nog veel moet gebeuren voor een volledige acceptatie en adoptie daar is.

Fink: “Related to cryptocurrencies, I’m a big believer in the potential of what a cryptocurrency can do. You see huge opportunities, but what we’re talking about today, it’s much more of a speculative platform, people are speculating on it”

Voldoende institutionele interesse

Nassim Olive gaf verder aan dat zijn ervaring met verzekeringsfirma’s bij Blackrock hem heeft overtuigd dat er voldoende institutionele interesse is. Maar gekeken naar de omvang van de markt zijn grote beleggers bijzonder op hun hoede om direct te investeren in cryptoprojecten.

Olive: “2017 was the year of Bitcoin and initial coin offerings (ICOs), but we’re convinced 2018 will be when blockchain and cryptos will rise as an asset class, and when institutional money moves into this market”

Olive gaf aan dat grote instituties als BlackRock hun reputatie niet in de waagschaal durven te leggen. Vandaar dat je steeds meer ziet dat mensen uit die business een eigen fonds beginnen, aldus Olive.

Bronnen: Financial News, Coin Telegraph, Coin Desk

Foto: Flickr / Sanjitbakshi

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!