Coinbase schat waarde op ruim 8 miljard dollar

Coinbase is op dit moment ruim 8 miljard dollar waard. Volgens Recode, een nieuws website die zich focust op de ontwikkelingen in met name Silicon Valley, was de cryptobeurs uit San Fransisco nog geen jaar geleden ‘maar’ 1.7 miljard dollar waard. Dat is een enorme stijging in zeer korte tijd.

Coinbase groeit snel

Recode meldt dat de mensen achter de cryptobeurs hun eigen bedrijf op dit moment op 8 miljard dollar waarderen. Dat blijkt uit het aandelenpakket die zij tijdens de overname van Earn.com aanboden aan de oprichters van die website. De grote hype rondom cryptocurrency’s in 2017 lijken Coinbase dus geen wind eieren te hebben gelegd. Met deze geschatte waarde komt Coinbase trouwens nog lang niet in de buurt van grote exchanges zoals de NASDAQ en andere Europese aandelenbeurzen.

Nog niet verhandelbare aandelen

De aandelen van de Amerikaanse cryptobeurs zijn nog niet verhandelbaar, dus de echte waarde is nog niet duidelijk. Maar volgens Recode speculeren verschillende beleggers al over de waarde van het bedrijf bij een mogelijke beursgang. Naar schatting valt die prijs uit tussen de 4 en 6 miljard dollar. Ietsje lager dan de door Coinbase geschatte 8 miljard, maar dat zou nog steeds een gigantische groei betekenen in zeer korte tijd.

Cryptobeurzen zijn booming

Coinbase is niet het enige cryptobedrijf dat explosief groeit, ook grote beurzen als een Binance zijn hard op weg de oude instituten en aandelenbeurzen in te halen. Zo maakte laatste genoemde het eerste kwartaal van 2018 veel meer winst dan bijvoorbeeld Deutsche Bank.

Bron: Recode
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!