Europese cryptobeurzen willen duidelijkheid van EU

Europese cryptobeurzen dringen aan op meer internationale regels voor cryptocurrency’s. In Europa verschillen de regels per land en dat moet veranderen vinden zij. Tegenover Bloomberg laten eToro uit Groot-Brittannië en het Oostenrijkse Bitpanda weten dat ze bezorgd zijn over de huidige stand van zaken.

Roep om duidelijkheid

Wetten die zich losjes richten op witwassen en ‘know your customer’-regels helpen niet om duidelijk te maken waar Europese cryptobeurzen aan toen zijn. Eric Demuth, CEO van Bitpanda, zegt: ”We juichen regulering toe, want dan weten we waar we staan.”

Ander land, andere regels

In landen als Japan en Zuid-Korea is de wetgevende macht druk bezig het klimaat voor bedrijven in de blockchainindustrie zo gunstig mogelijk te maken. Maar andere landen zien problemen en zijn een stuk trager. In India is het bijvoorbeeld verboden om als bedrijf cryptomunten te verkopen.

EU heeft moeite

Veel regelgevers in Europa, inclusief de Europese Centrale Bank (ECB), steunen het idee voor een internationale poging om één lijn te trekken op het gebied van cryptocurrency’s. Maar anderen zijn van mening dat de industrie nog te klein is om direct actie te ondernemen. In februari zei Daniele Nouy, hoofd bankentoezicht bij de ECB, nog dat regulering niet hoog op het to-do-lijstje stond. Maar volgens de directeur van eToro, Iqbal Gandham, is het voor bedrijven noodzakelijk dat er duidelijkheid komt: “De voordelen van wetgeving zijn duidelijk. Het zorgt voor bescherming van de klanten, daarnaast zorgt het voor zekerheid voor bedrijven op het gebied van legitimiteit van de industrie.”

Bron: Bloomberg
Foto: Pxhere

Inschrijven nieuwsbrief 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!