ibm crypto custody cryptocurrencies

IBM in Frankrijk van plan 1.800 mensen aan te nemen voor blockchain en AI

Virginia Rometty, de CEO van International Business Machines Corporation (IBM), is op het moment in Frankrijk in gesprek met Franse president Emmanuel Macron.

Frankrijk

Tegenover de Franse krant Le Monde gaf zij aan nieuwe investeringen in het land te doen als onderdeel van de Tech for Good Summit georganiseerd door Macron.

Het bedrijf is van plan 1.800 nieuwe medewerkers aan te nemen in Frankrijk de komende jaren.

Hoewel dat niet per se wereldnieuws hoeft te heten, IBM heeft namelijk 350.000 werknemers wereldwijd in 174 landen, is het wel interessant waarop de focus gelegd wordt.

Blockchain

IBM is namelijk van plan een research team samen te stellen gefocust op blockchain projecten, artificial intelligence en het internet of things (IoT).

Het geeft ook aan dat het toch de goede weg is ingeslagen met de focus op blockchain. IBM mag het nummer 1 bedrijf heten in de wereld dat bezig is met de ontwikkeling van blockchainoplossingen.

Sinds 2012 is IBM in Frankrijk namelijk constant geweest in het ontslaan van personeel. Het aantal dat nu aangenomen gaat worden komt ongeveer overeen met het aantal dat sinds die tijd is ontslagen.

Rometty

IBM maakt er verder geen geheim van dat zij vol inzet op de blockchain. Vorig jaar gaf Rometty al aan hoe waardevol blockchain zal gaan zijn.

IBM kent jaarlijks een omzet van meer dan 100 miljard dollar. Al 19 jaar op rij registreert IBM het wereldwijde recordaantal patenten door grote investeringen in wetenschap en onderzoek. In Nederland had het in 2016 zo’n 3.500 medewerkers in dienst.

Bronnen: Le Monde

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!