Oracle lanceert eigen blockchainplatform

Softwaregigant Oracle is klaar om hun eigen ‘blockchain-as-a-service platform’ publiekelijk te lanceren. De multinational uit Californië wil volgens Bloomberg nog deze maand officieel van start gaan.

Oracle veel interesse in blockchain

Na de officiële release van het platform in mei worden de eerste applicaties in juni verwacht. Bloomberg haalt het hoofd van productiemanagement bij Oracle, Thomas Kurian, aan als bron. Oracle kondigde dit project in oktober 2017 al aan. Bij de bekendmaking gaven zij aan blockchaintechnologie vooral te willen gebruiken om hun al bestaande cloudserivce beter te stroomlijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockchain en de cloud

Terwijl blockchain nu een hele populaire term is, was ‘cloud’ dat nog niet zo lang geleden. Oracle wil deze twee nu dus combineren. Frank Xiong, vicepresident van Oracle’s Blockchain Cloud Service, is uiteraard erg enthousiast over deze toepassingen. Hij zegt zijn pijlen te richten op zowel kleine als grote bedrijven. Xiong: ‘”Dit blockchainplatform geeft klanten een platform waarmee zij hun diensten kunnen uitbreiden. Zij kunnen hun zakelijke partners en klanten meer bieden dan ooit.”

Niet alleen in deze markt

De softwaregigant is niet de enige die blockchaintechnologie gaat toepassen op het gebied van cloudservices. Eerder lieten grote bedrijven als Microsoft en IBM al weten druk bezig te zijn met soortgelijke services. Kurian laat weten dat Oracle al een samenwerking heeft met de bank ‘Banco de Chile’ om interne bankbetalingen te verwerken.

Bron: Foto:

Oracle lanceert eigen blockchainplatform

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
oracle

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)