Oracle lanceert eigen blockchainplatform

Softwaregigant Oracle is klaar om hun eigen ‘blockchain-as-a-service platform’ publiekelijk te lanceren. De multinational uit Californië wil volgens Bloomberg nog deze maand officieel van start gaan.

Oracle veel interesse in blockchain

Na de officiële release van het platform in mei worden de eerste applicaties in juni verwacht. Bloomberg haalt het hoofd van productiemanagement bij Oracle, Thomas Kurian, aan als bron. Oracle kondigde dit project in oktober 2017 al aan. Bij de bekendmaking gaven zij aan blockchaintechnologie vooral te willen gebruiken om hun al bestaande cloudserivce beter te stroomlijnen.

Blockchain en de cloud

Terwijl blockchain nu een hele populaire term is, was ‘cloud’ dat nog niet zo lang geleden. Oracle wil deze twee nu dus combineren. Frank Xiong, vicepresident van Oracle’s Blockchain Cloud Service, is uiteraard erg enthousiast over deze toepassingen. Hij zegt zijn pijlen te richten op zowel kleine als grote bedrijven. Xiong: ‘”Dit blockchainplatform geeft klanten een platform waarmee zij hun diensten kunnen uitbreiden. Zij kunnen hun zakelijke partners en klanten meer bieden dan ooit.”

Niet alleen in deze markt

De softwaregigant is niet de enige die blockchaintechnologie gaat toepassen op het gebied van cloudservices. Eerder lieten grote bedrijven als Microsoft en IBM al weten druk bezig te zijn met soortgelijke services. Kurian laat weten dat Oracle al een samenwerking heeft met de bank ‘Banco de Chile’ om interne bankbetalingen te verwerken.

Bron: CoinDesk
Foto: WikiMedia

Inschrijven nieuwsbrief 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!