The Pineapple Fund stopt na 55 miljoen dollar

In december van 2017 besloot een Redditor, Pine, wat goeds te doen met zijn bitcoinmiljoenen. Deze anonieme internetheld richtte The Pineapple Fund op. Dit fonds richt zich op het helpen van verschillende goede doelen. In zijn voorlopig laatste post op Reddit laat de filantroop weten voorlopig geen donaties meer te doen.

Miljoenen voor goede doelen

Non-profit organisaties konden zich aanmelden bij Pine en op die manier in aanmerking komen voor een donatie. In het afgelopen halfjaar hebben zestig goede doelen een donatie van verschillende hoeveelheden BTC mogen ontvangen. In totaal heeft hij 5104 bitcoin gedoneerd.

The Pineapple Fund’s donaties

Uit ruim tienduizend aanmeldingen heeft The Pineapple Fund er dus zestig gekozen. De gelukkigen werden niet specifiek gekozen met een bepaalde reden, de beslissing werd vaak genomen door een onderbuikgevoel. Drie goede doelen kregen 5 miljoen in BTC:

  • Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS), deze non-profit organisatie richt zich op de voordelen van onder andere marihuana en psychedelische drugs.
  • GiveDirectly, een project dat geld stuurt naar mensen die het nodig hebben
  • Open Medicine Foundation (OMF), deze organisatie richt zich op complexe chronische ziektes.

Een ander opmerkelijke donatie was bijvoorbeeld vijftigduizend dollar voor Snowlovers, zij willen mensen onderwijzen over de gevolgen van klimaatverandering op sneeuw en de winter. De voorlopig laatste donatie gaat naar de Internet Archives, een internetbibliotheek die films, boeken en software gratis aanbiedt.

Pine’s post op Reddit:

Hi everyone,

It’s been five months, and having just made my last PF donation to the Internet Archive, I figure it might be a good time to say farewell.

I just want to thank everyone for supporting this project. Thank you for all the charity suggestions, many of which were funded. Thank you for all the positive messages and love sent my way. And also, thank you, the Bitcoin and cryptocurrency community, for turning a Sourceforge project into a $0.5T industry.

I kind of miss the old times when bitcoin was a small community, and you could count the number of ‘altcoins’ with one hand. Finding someone else who even knows about bitcoin was incredibly rare, and exchanges were semi-automated or running on PHP.

Every development since then makes Bitcoin stronger and better at solving the problems of the existing financial and monetary system. It’s created a new generation of crypto early adopters, cypherpunks or technologists using cryptography to change the world; and now having the power and responsibility of capital.

5104 BTC was turned into $55 million for charities, from providing clean water, open mapping, to clinical trials of MDMA as treatment for PTSD.

Thanks for following along with this experiment. I’m going to say goodbye now, but maybe there’s room for dessert in a few years.

If you’re ever blessed with crypto fortune, consider supporting what you aspire our world to be. 🙂

♥, Pine

Origineel op Reddit.
Foto: Pixabay

Inschrijven nieuwsbrief 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!