Nieuws » Waves zet smart contracts live op testnet

Waves zet smart contracts live op testnet

Het platform Waves komt met smart contracts. De optie om tokens bepaalde taken mee te geven is op dit moment actief op het testnet van Waves. Via het veilige testnet kunnen eventuele bugs voortijdig worden opgespoord en verholpen. De programmeertaal voor de smart contracts heet ‘Ride’. Wanneer Ride op het officiële netwerk van Waves komt, is nog niet duidelijk. Er zal eerst een hoop moeten worden getest.

Waves smart contracts

Waves doet voorzichtig met het uitbrengen van hun smart contracts. Met Ride is het mogelijk om ‘non-Turing complete’ smart contracten op te stellen. ‘Non-Turing complete’ contracten zijn minder ingewikkeld dan de tegenhangers van bijvoorbeeld ethereum, die zijn namelijk ‘Turing complete’. Turing complete houdt kort gezegd in dat elke berekening of bewerking die geprogrammeerd kan worden ook mogelijk is met die programmeertaal. Ride is dat dus niet en is daardoor makkelijker te gebruiken, maar heeft wel wat restricties. De contracten kunnen simpelweg niet fout worden geschreven, waardoor het per definitie veilige smart contracts zijn.  Later dit jaar staat de uitbreiding naar ‘Turing complete’ voor Waves op de planning, die taal zal ‘RideOn’ heten.

Functionaliteiten van Ride

Het is met de release van smart contracts op het Waves Platform mogelijk je tokens bepaalde opdrachten te geven. Zo kun je met Ride je tokens opdracht geven pas op een bepaald moment bruikbaar te zijn, dit is handig voor bijvoorbeeld ICO’s. Ook doen ‘multisignature accounts’ hun intreden. Daarmee kun je afspreken dat er alleen transacties gedaan kunnen worden vanaf een bepaald adres als twee of meerdere mensen toestemming hebben gegeven. In theorie kun je dan dus samen een adres beheren zonder dat je bang hoeft te zijn dat de andere al je Waves wegstuurt.

Mogelijkheden van Ride
Mogelijkheden van Ride

Waves prijs

Het is altijd lastig te zeggen hoe de prijs reageert op positief nieuws, maar Waves is op dit moment 6.50 dollar waard. Recentelijk is de prijs in zowel bitcoin als dollar flink lager geweest. Tijdens de grote pieken aan het eind van 2017 kende de token echter betere tijden.

Wil je zelf aan de slag met Ride? Check dan de documentatie op de website van Waves.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Coinbase kijkt naar acht nieuwe cryptomunten: Ontology, Waves, Cosmos, Dash en meer

Arnold Hubach

Goedkeuring smart contracts op Waves blockchain, koers cryptomunt stijgt

Wessel Simons

Verzekeraar MetLife gaat testen met smart contracts ethereum (ETH)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder