overname » BitTorrent verkocht aan blockchainstartup Tron voor 140 miljoen dollar

BitTorrent verkocht aan blockchainstartup Tron voor 140 miljoen dollar

BitTorrent, een van de meest bekende namen in de wereld van decentrale gegevensbewerking en peer-to-peer netwerken, is verkocht aan cryptovaluta en blockchainstartup Tron.

Overname

Terwijl eerdere berichten vorige week over de verkoop geen prijs wist te vermelden zou BitTorrent nu voor 140 miljoen dollar verkocht zijn, bijna 1 dollar voor elk van zijn 170 miljoen gebruikers.

Hoewel BitTorrent ooit enorme bekendheid kreeg omdat het mensen toestond om illegaal gekopieerde inhoud te delen, verloor het bedrijf veel van haar gebruikersbestand op het moment dat er vergelijkbare legitieme platforms als Netflix beschikbaar kwamen.

Noch vertegenwoordigers van Tron, noch vertegenwoordigers van BitTorrent waren erg spraakzaam aangaande de deal. Volgens TechCrunch zou de overname bedoeld zijn om onder meer een potentieel mijnbouwplatform voor cryptocurrencies te creëren.

Tron

Tron wordt aangestuurd door Justin Sun, afkomstig van Ripple Labs, dat cryptovaluta XRP (ripple) ontwikkeld. De Tron Foundation zou voor zo’n 1,65 miljard dollar aan TRX achter de hand hebben, hoewel het niet duidelijk is of er fondsen van deze stichting gebruikt zijn voor de overname. De missie van Tron is het creëren van een gedecentraliseerd internetcomputerplatform gericht op de entertainmentsector.

BitTorrent

Met dit in het achterhoofd is de overname van BitTorrent een logische, aangezien het bedrijf niet alleen goed op de hoogte is van de technologieën die nodig zijn voor gedecentraliseerde peer-to-peer netwerken, maar ook voet aan de grond heeft in de entertainmentindustrie via BitTorrent Now.

De downloadtechnologie van BitTorrent werd door velen gebruikt om films, series en muziek illegaal te downloaden, maar het bedrijf zocht naar manieren waarop hun uitvinding legaal ingezet kan worden. Via BitTorrent Now dragen onafhankelijke artiesten en muzikanten hun werk uit, met gebruik van dezelfde technologie als die gebruikt werd om illegaal te downloaden.

Bron: Techcrunch

Foto: Flickr / Best Picko

Inschrijven nieuwsbrief 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Circle CEO accepteert uitnodiging Sun voor diner met Waren Buffet

Robin Heester

Hoppa, Bitcoin weer boven de $10.000!

Fomoflash

Bitcoin en Libra van Facebook breken cryptodebat open in Amerika

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder