BitTorrent verkocht aan blockchainstartup Tron voor 140 miljoen dollar

BitTorrent, een van de meest bekende namen in de wereld van decentrale gegevensbewerking en peer-to-peer netwerken, is verkocht aan cryptovaluta en blockchainstartup Tron.

Overname

Terwijl eerdere berichten vorige week over de verkoop geen prijs wist te vermelden zou BitTorrent nu voor 140 miljoen dollar verkocht zijn, bijna 1 dollar voor elk van zijn 170 miljoen gebruikers.

Hoewel BitTorrent ooit enorme bekendheid kreeg omdat het mensen toestond om illegaal gekopieerde inhoud te delen, verloor het bedrijf veel van haar gebruikersbestand op het moment dat er vergelijkbare legitieme platforms als Netflix beschikbaar kwamen.

Noch vertegenwoordigers van Tron, noch vertegenwoordigers van BitTorrent waren erg spraakzaam aangaande de deal. Volgens TechCrunch zou de overname bedoeld zijn om onder meer een potentieel mijnbouwplatform voor cryptocurrencies te creëren.

Tron

Tron wordt aangestuurd door Justin Sun, afkomstig van Ripple Labs, dat cryptovaluta XRP (ripple) ontwikkeld. De Tron Foundation zou voor zo’n 1,65 miljard dollar aan TRX achter de hand hebben, hoewel het niet duidelijk is of er fondsen van deze stichting gebruikt zijn voor de overname. De missie van Tron is het creëren van een gedecentraliseerd internetcomputerplatform gericht op de entertainmentsector.

bitcoin meester

BitTorrent

Met dit in het achterhoofd is de overname van BitTorrent een logische, aangezien het bedrijf niet alleen goed op de hoogte is van de technologieën die nodig zijn voor gedecentraliseerde peer-to-peer netwerken, maar ook voet aan de grond heeft in de entertainmentindustrie via BitTorrent Now.

De downloadtechnologie van BitTorrent werd door velen gebruikt om films, series en muziek illegaal te downloaden, maar het bedrijf zocht naar manieren waarop hun uitvinding legaal ingezet kan worden. Via BitTorrent Now dragen onafhankelijke artiesten en muzikanten hun werk uit, met gebruik van dezelfde technologie als die gebruikt werd om illegaal te downloaden.

Bron: Techcrunch

Foto: Flickr / Best Picko

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!