Cryptoproject Enigma sluit belangrijke deal met Intel

Enigma is een partnerschap aangegaan met tech-gigant Intel. Enigma betreft de op 81 cryptovaluta’s na grootste cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie. Het partnerschap werd bekend gemaakt tijdens de Cyber Week 2018 in Tel Aviv.

Enigma

Het Enigma Project gaf te kennen samen te werken met de onderzoeksafdeling van Intel in ontwikkeling van robuuste privacyoplossingen.

Guy Zyskind, CEO en medeoprichter van Enigma: “Enigma’s vision is making decentralized technologies work at scale, and in these critical early stages of the industry it is important to work with the best partners and technology. We are excited to collaborate with Intel to advance privacy technology and protocols on public blockchains”

Hoewel crypto-projecten steeds meer mainstream aandacht krijgen, zijn er nog steeds veel onopgeloste problemen. Die problemen hebben voornamelijk betrekking op privacy, veiligheid en schaalbaarheid. De betrokkenheid van Intel is een mooi voorbeeld van wederom een mainstream naam en gevestigde partij dat probeert de mogelijkheden van de technologie uit te buiten.

Na de aankondiging van de samenwerking kreeg de cryptomunt Enigma, bekend onder de ticker ENG, een flinke impuls. Het volume steeg tot 14 miljoen dollar waarbij de koers opveerde met liefst 20 procent tot 1,73 dollar. Ondertussen koerst het, net als de gehele markt, weer een stuk lager op 1,55 dollar. Begin januari deed het nog de 8 dollar aan.

Intel

Intel kreeg op een ander gebied wel een domper te verwerken. CEO Brian Krzanich liet weten te vertrekken bij het bedrijf, omdat hij een relatie aan was gegaan met een van zijn medewerkers. Dat was tegen de bedrijfsregels in waardoor hij er nu voor kiest om te stoppen.

Hoe dan ook is Intel tot nu toe Enigma’s meest spraakmakende partner. Het project ging eerder samenwerkingsverbanden aan met het Aion Network en het KyberNetwork.

Rick Echevarria, Vice President Software and Services Group en General Manager Platforms Security Division bij Intel Corporation: “Intel is committed to enabling business transformation by shortening the time-to-value from blockchain implementations and working with the industry to address privacy, security and scalability challenges. Enigma’s protocol approach is helping solve the challenges on public blockchain networks and improving data privacy and smart contract security”

Dit is overigens niet de eerste keer dat Intel stappen onderneemt op het gebied van de blockchaintechnologie. Vorige maand werd bekend dat drie Israëlische bedrijven Intel-technologie inzetten om een handelsplatform te ontwikkelen gebaseerd op een blockchain. Eerder deze maand sloot Intel zich aan bij SAP in een blockchain consortium.

Bronnen: Enigma, Coin Desk, Crypto Briefing

Foto: Flickr / stargazer2020

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!