Grote creditcardmaatschappij in Argentinië gaat samenwerking aan met blockchainbedrijf

Rachel Wolfson, schrijfster voor Forbes, The Merkle en Bitcoin Magazine US, schrijft voor Forbes dat naarmate de blockchaintechnologie steeds meer mainstream gaat, er steeds meer gevestigde bedrijven op zoek gaan naar manieren de technologie te integreren in bestaande infrastructuren.

MasterCard

Met name financiële instellingen zijn geïnteresseerd in het inzetten van de blockchaintechnologie in een poging inclusie en groei te stimuleren.

Onlangs vroeg MasterCard verschillende patenten aan voor het gebruik van een openbare blockchain, onder meer voor de validatie van betaalkaarten. Een grote creditcardmaatschappij in Argentinië volgt MasterCard nu in adoptie van de blockchain en gaat zelfs een stapje verder.

Naranja en Ripio Credit Network

Naranja, dat deel uitmaakt van de Grupo Financiero Galicia, heeft meer dan 9 miljoen creditcards uitgegeven in Argentinië. Onlangs ging zij een samenwerking aan met Ripio Credit Network (RCN), om de mogelijkheid te onderzoeken gebruik te maken van de blockchaintechnologie.

Pilots voor de samenwerking tussen Naranja en RCN, een wereldwijd peer-to-peer kredietnetwerk op basis van smart contracts, zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start gaan.

Banking the unbanked

De toepassing van de blockchaintechnologie overwogen door Naranja gaat verder dan het feit dat een grote creditcardmaatschappij van plan is om uiteindelijk gebruik te gaan maken van een blockchainnetwerk, aldus Wolfson.

Argentinië is een van de tien grootste opkomende markten ter wereld, zo schrijft ze. Opkomende markten kennen over het algemeen een lage penetratie van het bankwezen. Toch is er sterke vraag naar financiële inclusie van zowel individuele consumenten als het MKB.

Als gevolg hiervan werken 1,8 miljard mensen in opkomende markten in een donkergrijze economie, een economie waar jaarlijks evengoed 10 biljoen dollar in omgaat. Twee miljard mensen mogen we daarbij categoriseren als de zogeheten “unbanked”.

Innovatie, inclusie en gemak

Daarnaast worden diegenen die wel toegang hebben tot kapitaal nog steeds geremd door torenhoge kosten van inefficiënte (creditcard) systemen, zo schrijft Wolfson. Gemiddeld kent een creditcardhouder in Brazilië bijvoorbeeld een kostenpercentage van liefst 345,8 procent!

Door gebruik te maken van de blockchaintechnologie en smart contracts biedt RCN toegang tot liquiditeit voor en door gebruikers wereldwijd, met een bijzonder hoge transactiesnelheid. Daarnaast biedt het toegang tot krediet tegen een meer betaalbare rente.

Bitcoin Magazine Nederland sprak Wolfson al in Berlijn, waar zij spreekster was op de cryptoconferentie BlockShow. Daar gaf zij zelf al aan het spuugzat te zijn te hoge rente te moeten betalen op het gebruik van haar creditcard. Bekijk het interview!

Bron: Forbes

Foto: Flickr / Sludge G

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!