Nieuws » Stanford richt Center for Blockchain Research op met behulp van Vitalik Buterin

Stanford richt Center for Blockchain Research op met behulp van Vitalik Buterin

Stanford University, een van ’s werelds meest toonaangevende universiteiten op het gebied van computerwetenschappen, heeft steun ondervonden van ethereum-oprichter Vitalik Buterin, in de oprichting van een onderzoekscentrum voor blockchain.

Center for Blockchain Research

Middels de oprichting van het zogeheten Center for Blockchain Research willen zij samen crypto en blockchain gerelateerde problemen tackelen. Vitalik Buterin, oprichter van tweede cryptomunt ethereum, gaf aan erg blij te zijn zijn steentje te kunnen bijdragen.

Het doel van het researchcentrum is onderzoek en een verdieping van de technologie. Het vijfjarig onderzoeksprogramma is mogelijk gemaakt door donaties van verschillende blockchainbedrijven en instellingen, waaronder de Ethereum Foundation, Protocol Labs, de
Interchain Foundation en OmiseGO.

Dan Boneh en David Mazières

Het centrum zal worden geleid door de computerwetenschappers Dan Boneh en David Mazières. Boneh en Mazières gaan de volgende generatie blockchain innovators opleiden middels de creatie van nieuwe technologiecursussen, voor zowel studenten als professionals uit de industrie.

Boneh gaf aan: “Blockchains will become increasingly critical to doing business globally. Stanford should be at the forefront of efforts to improve, apply and understand the many ripple effects of this technology”

Daarnaast zijn Boneh en Mazières van plan computerwetenschappers en leiders uit het bedrijfsleven samen te brengen, om zo “best practices” te ontwikkelen voor deze nieuwe sector. De blockchaintechnologie heeft daarbij de potentie om de manier waarop we betalingen online verwerken drastisch te veranderen.

Mazières: “One of the great benefits of blockchain is the increased ease of trading digital assets. It allows individuals who don’t know each other, or even trust one another, to make irreversible transactions in a whole variety of fields in a safe and secure way”

OmiseGo

Buterin en OmiseGo werkten eerder al samen in donaties aan goede doelen. In maart bundelden ze krachten om 1 miljoen dollar aan ONG-tokens te schenken aan vluchtelingen.

De donaties zouden de vluchtelingen, die wel hun vaardigheden behouden maar geen toegang tot kapitaal meer hebben, in staat moeten stellen in een ander land hun leven weer op te bouwen.

Bron: Stanford

Foto: Flickr / Daniel Hartwig

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder