Altcoin Inside – deze 3 altcoins presteerden het beste de afgelopen week: Digibyte, Bitcoin Diamond en Kucoin Shares

De opwaartse koers van bitcoin zet voorlopig niet door: de huidige koers ligt op 6.638 dollar, een niveau van 7.000 dollar lijkt ver weg. Het is even zoeken, maar er zijn een aantal altcoins die meer dan 15 procent rendement hebben behaald de afgelopen week. Bitcoin Magazine NL hanteert hierbij een ondergrens van 100 miljoen dollar aan marktkapitalisatie. De cijfers zijn afkomstig van marktvorser Coinmarketcap.

Deze 3 altcoins presteerden het beste afgelopen week

Welke altcoins presteerden het best de afgelopen week? Marktkapitalisatie staat tussen haakjes. Getallen zijn afgerond op gehele getallen.

1. Digibyte (DGB): +30% (394 miljoen dollar ‘market cap’)

Oudgediende Digibyte, opgericht in 2013, is een gedecentraliseerd betaalplatform (UTXO-blockchain), waarop de transacties 40 keer sneller zouden zijn dan op het bitcoinnetwerk. Vergelijk het met een Paypal of een Moneygram, maar dan zonder (te) hoge transactievergoedingen. In tegenstelling tot bitcoin worden er in 21 jaar 21 miljard DGB gemijnd. DGB is te verhandelen op circa 15 ruilbeurzen. De huidige waarde is 4 dollarcent per stuk. De groei van afgelopen week is deels te verklaren door een notering van DGB op handelsplatform Utrust.

2. Bitcoin Diamond (BCD): +21% (359 miljoen dollar)

Bitcoin Diamond is sinds november 2017 een splitsing (‘hard fork’) van de blockchain van bitcoin. Er zijn 210 miljoen stuks BCD, tien stuks voor elke bitcoin die gemijnd wordt. Wat verschilt BCD nu van zijn grote broer? De blokken zijn net zoals bitcoin cash met 8 MB groter dan bitcoin (1 MB, zie onderstaand overzicht).

De huidige waarde is 14,62 dollar per stuk.

3. Kucoin Shares (KCS): 17% (257 miljoen dollar)

Ruilbeurs Kucoin is in korte tijd een vrij populaire ruilbeurs geworden, en maakt naam met opzienbare winacties. Kucoin Shares is de eigen ERC20-token van de beurs, een trend die door marktleider Binance met de Binance token is ingezet. Maar met KCS krijg je een ‘echt’ aandeel in Kucoin: elke KCS-bezitter krijgt dividend uitgekeerd. Het dividend is afkomstig van een deel van de transactievergoedingen die Kucoin elke dag ontvangt. Hoe meer KCS je ‘hodlt’, hoe meer bonus je ontvangt. KCS zijn ook om te ruilen in andere cryptovaluta.
Toevallig kondigt de beurs vandaag aan dat het een nieuw bonusprogramma start: 50% van de transactievergoedingen wordt gebruikt om met dat bedrag KCS op te kopen en dit te verdelen onder de KCS-houders. Een KCS is nu 3,08 dollar waard.

Bronnen: Coinmarketcap / List.wiki

bitcoin meester

Inschrijven nieuwsbrief 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!