Binance en Neufund zetten ’s werelds eerste gedecentraliseerde effectenbeurs op in Malta

Bijzonder veel gaande in Malta, met zijn veelheid aan blockchain- en cryptobedrijven, beter bekend geworden als het “blockchaineiland”. Het mag ’s werelds marktleider worden genoemd op het gebied van wetgeving voor de blockchain- en de crypto industrie.

Samenwerking MSE en OKEx

Ten eerste het nieuws dat de Malta Stock Exchange (MSE) een samenwerking aangaat met de digitale effectenbeurs OKEx om een nieuw institutioneel handelsplatform voor security-tokens te creëren. Sinds begin dit jaar verhuisde de grote crypto exchange OKEx naar Malta vanwege het progressieve cryptoklimaat dat de Maltese regering weet te creëren. Het gezamenlijke project gaat OKMSX heten en is van start gegaan na de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen MSE en OKEx.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maltezer startup Moon Zebra lanceerde ondertussen de eerste crypto geldautomaat op het eiland waarbij men euro’s af kan nemen. De machine bevindt zich in de stad Sliema en klanten kunnen hier zowel bitcoin als litecoin aan- en verkopen voor fiat geld.

‘s Werelds eerste gereguleerde gedecentraliseerde effectenbeurs

Wellicht het belangrijkste nieuws is dat MSX ook een overeenkomst sloot met Fifth Force, de exploitant van het Duitse Neufund-platform. Zoe Adamovicz, CEO en medeoprichter bij Neufund, merkte in het perscommuniqué op dat het doel van het partnerschap is “ ‘s werelds eerste gereguleerde gedecentraliseerde effectenbeurs op te tuigen“.

Daarbij zal eerst een proefproject worden opgezet om de reactie van de markt te testen. Het bijzondere aan dit alles is dat ’s werelds grootste cryptobeurs gekeken naar handelsvolume, Binance, ook aan boord is. Dat zou betekenen dat zij liquiditeit kunnen gaan verschaffen en dat mag een absoute “gamechanger” heten.

Chanpeng Zhao, CEO van Binance: “We are glad to partner with Neufund over the pioneering idea to create a complete ecosystem for issuing and trading securities on blockchain. Today’s announcement marks a new chapter for Binance’s development, with the goal to tokenize traditional financial assets”

Het creëren van een ideaal klimaat

Parlementair secretaris voor digitale innovatie en financiën van Malta, Silvio Schmebri, gaf aan dat uit deze aankondiging wederom blijkt dat Malta strak op kop staat gekeken naar de vooruitgang die er geboekt wordt op het gebied van de blockchain en crypto’s. Eerder deze maand werd er door de Maltese parlementen drie wetsvoorstellen inzake crypto en blockchaintechnologie aangenomen. Daarmee werd officieel een regelgevend kader voor de blockchaintechnologie gecreëerd.

Bekijk ook het interview dat wij hadden in Zug Zwitserland met Chanpeng Zhao, CEO van Binance. Daar gaf hij al aan dat gedecentraliseerde beurzen de toekomst zijn!

Bronnen: Cryptovest, CoinTelegraph, CCN

Foto: Flickr / Giuseppe Milo

Inschrijven nieuwsbrief