Nieuws » BlackRock gaat dan toch hoogstwaarschijnlijk de cryptomarkt betreden

BlackRock gaat dan toch hoogstwaarschijnlijk de cryptomarkt betreden

BlackRock onderzoekt of het gaat investeren in bitcoin futures. Het bedrijf is met 6,3 biljoen (6.300 miljard) dollar in beheer de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het biedt beleggingsdiensten aan voor instellingen op Wall Street, particuliere beleggers en stichtingen.

BlackRock

Dat een speler met een reputatie als BlackRock, als een van de meest prestigieuze beleggingsondernemingen ter wereld, onderzoek doet naar cryptovaluta’s mag goed nieuws heten.

Het zou namelijk het keerpunt kunnen betekenen voor de crypto’s, met een verdere legitimatie en adoptie van bitcoin, cryptovaluta’s en de onderliggende blockchaintechnologie.

Eerder liet BlackRock’s CEO Larry Fink nog weten het helemaal niets te vinden, met het bekende riedeltje dat mensen het enkel gebruiken om geld wit te wassen. In februari zag het bedrijf overigens al wel het potentieel.

BlackRock gaf toen aan: “We see cryptocurrencies potentially becoming more widely used in the future as the markets mature. Yet for now we believe they should only be considered by those who can stomach potentially complete losses”

Concurrentie

Nu BlackRock medewerkers weglopen bij het bedrijf om over te stappen naar een durfkapitaalfonds gefocust op blockchainoplossingen moet BlackRock blijkbaar toch iets met die crypto’s. Wellicht is er genoeg lucht uit de markt.

Ook de concurrentie zit trouwens in de cryptovaluta’s, een andere goede reden voor BlackRock onderzoek naar cryptovaluta’s flink uit te breiden.

Susquehanna International Group (SIG) en Fidelity, de op een na grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn al een tijd geïnvesteerd in de crypto’s.

Daarnaast nog de Nasdaq en de New York Stock Exchange die richting bitcoin aan het kijken zijn en zich aan het bedenken zijn of het slim is om eigen cryptobeurzen te openen. Blackrock kan het zich eigenlijk niet veroorloven achter te blijven.

Bronnen: Financial News, Crypto Globe

Foto: Flickr / Financial Times

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder