Column Luc Smits van Oyen: Bitcoin stevig door de 8.000 dollar, is de bullmarkt terug?

Door Luc Smits van Oyen – Meer dan een maand koerste de prijs van bitcoin tussen de 5.700 en 7.000 dollar. Er heerste daarbij onzekerheid en onrust op de cryptocurrencymarkt, dat lijkt verleden tijd!

Bullmarkt

Op 17 juli schoot de prijs echter omhoog en bereikte het een niveau van 7.400 dollar. Vanaf dat moment steeg de koers gestaag en noteert de bitcoin op het moment van schrijven een prijs flink boven de 8.000 dollar. Dit is een behoorlijk verschil met iets meer dan een maand geleden toen bitcoin nog 5.700 dollar noteerde. Een stijging van bijna 40 procent!

Waar is deze stijging aan te danken? Zoals altijd is dit nooit met zekerheid te zeggen. Vooral de explosieve stijging van 17 juli is opmerkelijk. Het volume nam uit het niets toe, wat kan duiden op marktmanipulatie. Met zekerheid is dat uiteraard niet te zeggen.

De verdere groei vanaf dat moment lijkt meer organisch. De meest waarschijnlijke reden hiervoor is de hoop op een Bitcoin ETF. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besluit 16 augustus of dit mogelijk wordt of niet.

Bitcoin ETF

Met de komst van een ETF wordt het gemakkelijker en veiliger voor institutionele beleggers om te investeren in bitcoin. Tot op heden was het risico voor veel beleggers te groot.

Met een bitcoin ETF wordt dat risico ontnomen en is de kans groot dat veel traditionele beleggers het nu wel aandurven. Niet alleen particuliere beleggers waren argwanend wegens de risico’s die cryptocurrencies meebrengen, maar ook institutionele beleggers staan al langere tijd aan de zijlijn. Met de komst van een ETF kan dat verleden tijd zijn.

De voortzetting van de bull trend die we momenteel meemaken is naar mijn perceptie grotendeels afhankelijk van de uitspraak van de SEC. Een negatieve uitspraak, dus geen goedkeuring voor Bitcoin ETF’s, zal zorgen voor een sterke daling.

Toch heb ik persoonlijk goede hoop dat er een positieve uitspraak wordt gedaan. De ontwikkelingen binnen de cryptocurrency wereld lijken steeds positiever en de markt krijgt steeds meer legitimiteit. Cryptocurrencies zijn niet langer het zwarte schaap van de beleggingswereld.

Luc Smits van Oyen studeerde bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en was stagiair bij Pro-Beleggen. Momenteel is hij mede-oprichter van nieuwe cryptobroker Coinmerce.

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!