Commentaar: bitcoin piekt boven 7.500 dollar (+11%), koopvolume droogt echter al op

Het sentiment op de cryptomarkt is uitermate positief. Bitcoin piekte gisteravond kort boven de 7.500 dollar na een koersstijging van 700 dollar, een plus van afgerond 11 procent. Maar analisten wijzen erop dat het koopvolume aan het opdrogen is.

Bitcoin koers

Alle seinen staan op groen voor de cryptomarkt, voorlopig althans. Bitcoin scoort zowel op de week – en maandgrafiek een plusje, respectievelijk 6 en 2 procent. Recente nieuwsberichten wijzen erop dat de financiele sector cryptovaluta wil onderzoeken en zelfs actief mee wil handelen. Gootbanken zoals JP Morgan en Goldman Sachs hebben trading desks opgetuigd. Recent gaf de ceo van Blackrock te kennen deze markt nauwlettend te volgen. Of Blackrock zich daadwerkelijk hierin gaat storten valt nog te bezien.

MasterCard

MasterCard kwam gisteravond naar buiten met het nieuws om een cryptoservice te gaan implementeren. Feitelijk krijgen houders van een MasterCard een cryptowallet waarmee ze crypto kunnen opslaan en ermee kunnen betalen. Litecoin is van plan om extra ‘bancaire’ diensten te gaan aanbieden nu het 10 procent aandeel in een middelgrote Duitse bank heeft verworven. En dan volgt in augustus ook nog het nieuws van de SEC of derivatenbeurs CBOE een Exchange Traded Fund voor bitcoin mag starten.

FOMO?

Goed nieuws, waarvan een deel platweg geruchten zijn, hebben direct effect op de koersen. Zodra bitcoin aandrang heeft tot een rally, kan bij beleggers een gevoel ontstaan de boot te missen. Dit “Fear of Missing Out”-gevoel, FOMO, heeft een zelfversterkend effect op de koersen, iets wat we in het najaar van 2017 ook gezien hebben. Sommigen zien al een vergelijk patroon in de koers van bitcoin, toen deze ook in juli 2017 goed op gang kwam.En onderstaande plaatjes spreken boekdelen, een groene golf overstelpt de cryptomarkt.

Schudden we de beer van ons af?

Maar de grote vraag is: houdt de markt dit sentiment vast? Wat verwachten analisten van de komende dagen? Welke trends zien zij in de grafieken?

Ethereum World News roept uit: “Eindelijk een “stier”-uitbraak”. Waarmee ze doelen op het koersniveau tussen 5.800 en 6.800 dollar. Analisten zijn het er redelijk over eens dat zodra bitcoin boven de 6.800 dollargrens blijft koersen, het positieve sentiment blijft aanhouden. Niettemin wijst de RSI-indicator ook er op dat het koopvolume opdroogt.
FXStreet benoemt een aantal weerstandsniveaus van de BTC-grafiek: de volgende drempel is een niveau van 7.545 dollar, gevolgd door 7.643 dollar en 7.952 dollar. Onderliggende support ligt er op niveau 7.389 dollar, 7.265 dollar en 7.013 dollar (gebaseerd op de indicator “Confluence Detector”).

Heatmap: CoinTelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!