Crypto Inside de top 5: bitcoin tikt bijna 6.900 dollar aan; NEO en Zilliqa grootste stijgers

Bitcoin is meer in trek bij beleggers met als gevolg dat de koers afgelopen zaterdag bijna 6.900 dollar aantikte. De huidige koers ligt op moment van schrijven ruim 6.700 dollar. Afgelopen week nam de grootste cryptomunt met ruim 5 procent in waarde toe. Binnen de top 25 blijken NEO en Zilliqa de grootste stijgers met een plus van respectievelijk 15 en 12 procent.

Bitcoin terug in bullstand?

Wat schrijven analisten over bitcoin? NewsBTC ziet dat er duidelijke “bullish”-signalen zijn nu bitcoin strak boven de 6.500 dollar blijft. De prijs van bitcoin ligt grofweg 65 procent lager dan de piek eind vorig jaar. Via de Fibonacci analysetool ziet de analist veel koopvolume in de grafiek. Niettemin werd dit snel gevolgd door behoorlijk wat verkoopvolume, waardoor de koers hapert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FXStreet ziet de ultieme weerstand pas op een niveau van 7.700 dollar. Zolang bitcoin boven de 6.500 dollar blijft, is de grootste cryptomunt veilig en zakt hij niet door zijn hoeven.

Crypto Inside de top 5

Hoe deden de andere cryptomunten het de afgelopen week met tussen haakjes de groei van de afgelopen zeven dagen?

Neo en Zilliqa

Grootste stijgers uit de top 25 zijn respectievelijk NEO (+15,2%) en Zilliqa (12,7%).

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.