De vier redenen waarom bitcoin stijgt

Bitcoin lijkt niet te stoppen. De cryptovaluta is in de afgelopen week meer dan 20% gestegen, tot 8.250 dollar. Een prijs die we sinds afgelopen mei niet meer hebben gezien. Maar waar komt deze plotselinge stijging vandaan?

Daarbij: niet alleen de prijs stijgt, ook de dominantie van bitcoin. Die bevindt zich momenteel op 47%, de laatste keer dat de dominantie van bitcoin zo groot was, was in december vorig jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wallstreet en bitcoin

Verassend genoeg kwam er positief nieuws uit een onverwachte hoek. Namelijk van Goldman Sachs, en Blackrock. De huidige CEO van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, zal worden vervangen door David M. Solomon. Die liet eerder weten dat het bedrijf serieus geïnteresseerd is in bitcoin en andere cryptocurrencies.

Ondertussen gaan er ook geruchten dat Blackrock, een van de grootste ETF aanbieders, interesse toont in cryptovaluta’s. Daarbij lijkt het erop dat behoorlijk wat institutionele beleggers op zoek zijn naar kansen binnen de sector.

Regulatie begint vorm te krijgen

Vorige week zagen we daarnaast positieve aankondigingen van The Financial Stability Board (FSB). Die concludeerde dat cryptocurrencies geen bedreiging vormen voor het huidige wereldwijde financiële systeem.

De FSB is voorstander van een scherpe marktmonitoring, kijkend naar de snelheid waarmee de technologie zich ontwikkeld. Evengoed zijn de verwachtingen dat wereldwijd de meeste regelgevers een relatief positieve houding aan zullen nemen ten aanzien van bitcoin en cryptocurrency.

Ondertussen gaat het laatste rapport van de G20 zelfs zo ver dat beweerd wordt dat cryptocurrencies voor de economie positief uit zullen pakken.

Er staat immers geschreven: ”Technologische innovatie, inclusief de onderliggende crypto-activa, heeft de potentie om de efficiëntie, de inclusiviteit van het financiële systeem en de economie in de bredere zin te verbeteren”

Met grote gevestigde partijen die interesse in de markt tonen, een berg geld dat aan de zijlaan staat om de markt te betreden en toezichthouders die positief tegenover crypto’s staan mag het geen wonder heten dat de interesse in cryptovaluta’s weer aantrekt. En zo ook de prijs van bitcoin.

Foto: Flickr / Steven Millstein

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...