Gehele markt onder druk, handel van Syscoin op Binance de oorzaak

Na enkele sterke dagen, met een Bitcoinprijs die wederom boven de 6.600 dollar ging, daalde de munt met 2,5 procent in minder dan vier uur. Dit in de nasleep van het nieuws van een aanval op Binance, ’s werelds grootste beurs gekeken naar handelsvolume.

Syscoin

De precieze details betreffende de aard van de onregelmatigheden moeten nog worden bevestigd maar extreme bewegingen in de Syscoin token op het platform van Binance zijn vrijwel zeker de oorzaak.

Er was een enorme piek in de waarde van SYS, dat van minder dan 0,00003 BTC naar een kooporder van 96 BTC ging op Binance.

Het team achter de Syscoin-blockchain nam contact op met Binance, maar ook andere beurzen, om de handel in Syscoin op te schorten totdat de problemen op de blockchain naar behoren kunnen worden aangepakt.

Veiligheidsrisico’s

Het lijkt erop dat de hackers toegang hebben gekregen tot de Binance API voor SYS, en hebben weten te manipuleren om de bizarre koop / verkooporder te creëren.

https://twitter.com/cz_binance/status/1014411180444532736

Er zijn nog geen definitieve antwoorden op hoe de aanvallers te werk zijn gegaan of hoezeer de Syscoin blockchain, met in haar kielzog de Binance exchange, gecompromitteerd zijn. Wat duidelijk is, is dat dit de zoveelste wake up call is gekeken naar veiligheidsrisico’s.

De bestaande infrastructuur voor digitale valuta’s schiet bijzonder tekort. Gecentraliseerde exchanges blijven kwetsbaar en cryptoaanhouders staan wederom in de kou.

Foto: Flickr / Christoph Scholz

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!