Interviews » INTERVIEW Dan Gershony (CTO van C#-blockchainplatform Stratis): “Stratis is een slapende reus”

INTERVIEW Dan Gershony (CTO van C#-blockchainplatform Stratis): “Stratis is een slapende reus”

Blockchain moet veel toegankelijker worden voor de “normale” ontwikkelaar, zonder dat deze direct nieuwe blockchaintaal hoeft aan te leren. aldus Dan Gershony, CTO van het Stratis Platform uit Londen. Bitcoin Magazine NL sprak met hem tijdens de afgelopen Blockchain Expo in de Amsterdamse RAI.

Stratis

Even een paar feiten op een rij: Stratis heeft het bitcoin protocol en consensus algoritme compleet herschreven maar dan in de ‘normale’ programmeertaal C#, uitgesproken als CSharp. Dis de zogenaamde nStratis protocol. Stratis heeft ook een cloudservice waarbij haar blockchain de hoster is: Cloud Stratis. Daarnaast is er een utility token met de naam $STRAT, een proof-of-stake cryptomunt die onder meer op Poloniex en Bittrex wordt verhandeld.

Technologisch zwaargewicht

Dan heeft meer dan 10 jaar ontwikkelaarsservaring met de zogenaamde Microsoft programmeertaal zoals C# .NET met Microsoft Certificates in WCF, Winforms en BizTalk. Hij was onder meer ontwikkelaar voor bedrijven als Microsoft, Fujitsu, SolidSoft en Blinkbox. Dan zeg nu ook: “Bitcoin heb ik in 2013 en ik ben volledig geobsedeerd geraakt door deze technologie.” Hij richtte vervolgens CoinVault op, een hybride wallet om diverse cryptovaluta in op te slaan van bitcoin tot diverse altcoins. Ook heeft hij met Nako een op C# gebaseerde open source server applicatie gebouwd om blockchain data te indexeren en te verkennen en api eindpunten bloot te leggen.

C# ontwikkelaars

Gershony: “Het is altijd onze bedoeling geweest om de zakelijke markt te bedienen met ons platform. We willen met onze blockchain de bestaande C# gemeenschap van ontwikkelaars aanspreken. Het is de bedoeling dat zij met onze producten hun eigen sidechains en smart contracts gaan maken. Het voordeel is dat ze geen nieuwe programmeertaal hoeven aan te leren. Microsoft heeft veel van zijn producten open source gemaakt, wat een goede zaak is. Je kunt functies als debugging en logging gebruiken die al in C# zitten. We hopen dat hiermee de drempel om nieuwe private blockchains te gaan ontwerpen een stuk lager wordt. Wij bouwen de infra waar zij verder op bouwen.”

“Slapende reus”

“De problemen die Ethereum nu heeft op het gebied van schaalbaarheid en snelheid, die hebben wij niet. Dat betekent wel dat we een compromis moeten sluiten op het gebied van decentralisatie. Onze sidechains zijn wel volledig gedecentraliseerd en we volgen alle trends nauwgezet. Uiteindelijk wil ik iets bouwen waar bedrijven en de gemeenschap iets aan heeft. Ik denk echt dat Stratis een slapende reus is en dat onze token nog behoorlijk ondergewaardeerd is.”

Bekijk hier het interview terug met Dan Gershony, CTO bij Stratis

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin | Nieuws omtrent Ethereum | Live met Fomoflash

Fomoflash

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Nieuwe ATH Bitcoin eind 2019 | Grote plannen Binance | BTC een safe haven?

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder