Nieuwe studie: Massa adoptie cryptovaluta’s binnen tien jaar mogelijk

Een nieuwe studie door het Imperial College Londen wijst uit dat cryptovaluta binnen tien jaar een geaccepteerde wereldwijde betalingsmethode kunnen worden.

Adoptie

In een nieuw rapport getiteld “Cryptocurrencies: Overcoming the Barriers to Adoption”, gepubliceerd in opdracht van het social trading platform eToro, wordt gekeken naar de potentiële functionaliteit van cryptocurrencies ten opzichte van de traditionele standaarden die bij fiat geld gelden.

Het rapport onderzoekt de huidige staat van crypto adoptie door te kijken naar de eigenschappen van crypto’s als zijnde echt geld. Met andere woorden, op wat voor wijze voldoet zij aan de drie belangrijkste eigenschappen van geld: rekeneenheid, ruilmiddel en oppotmiddel.

De onderzoekers bepaalden dat crypto de capaciteit heeft om zich als oppotmiddel te ontpoppen. Ook mag het door de grote interesse van beleggers reeds enigszins gezien worden als activaklasse.

Minder positief

Door het gebrek aan een beknopt regelgevend kader en de problematische schaalbaarheidsproblematiek waarmee veel cryptovaluta’s te kampen hebben zijn de auteurs echter van mening dat crypto’s nog een lange weg te gaan hebben voordat het effectief als ruilmiddel of als rekeneenheid kan worden gezien.

“We argue that cryptocurrencies can become units of account only if there is a friendly and conducive regulatory environment […] Furthermore, we argue that technical and economic challenges such as scalability, privacy and volatility need to be overcome in parallel”

Blockchain en DLT

Op voorwaarden dat hordes als regulering, schaalbaarheid en volatiliteit worden opgelost hebben cryptovaluta’s het potentieel om de wereldeconomie te herdefiniëren, aldus de auteurs. Zo ver zijn we zeker nog niet.

Daarnaast geeft het rapport aan dat de onderliggende technologieën van de blockchain en Digital Ledger Technology (DLT) net zo revolutionair mogen heten, met de mogelijkheid om meer dan alleen het monetaire systeem te herdefiniëren.

Over het geheel genomen ziet het verslag het potentieel van cryptovaluta’s. Maar de auteurs zijn ook van mening dat massale adoptie nooit mogelijk zal zijn, tenzij cryptovaluta’s technologische beperkingen overwinnen en regelgevers een helder regelgevend kader geven.

Imperial College London

Het Imperial College London is een Britse universiteit in Londen voornamelijk georiënteerd op wetenschap, techniek en geneeskunde, maar omvat ook een letterenfaculteit en een businessschool.

Zowel binnen het Verenigd Koninkrijk als internationaal staat de universiteit hoog aangeschreven. In de edities 2010, 2011 en 2012 van de Times Higher Education World University Rankings kwam het Imperial College als de op twee na beste universiteit van Europa uit de bus.

Bronnen: Times Higher Education, Imperial College

Foto: Flickr / Crypto360

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!