Rapport: kloof tussen financiële sector en crypto-economie kleiner

Bitcoin kent vandaag zijn grootste stijging in twee weken. Sinds 2 juli kende het geen stijging meer van meer dan 2 procent, maar vandaag laat het een stijging zien van 3 procent.

Rapport

Verschillende redenen kunnen daarvoor bedacht worden. Zo werd bekend dat de grootste vermogensbeheerder BlackRock zich met crypto’s bezig houdt en blijkt miljardair Steven Cohen in een cryptohedgefonds te investeren. Ook de mogelijkheid dat volgende maand een Bitcoin ETF geintroduceerd zou kunnen gaan worden mag mee worden genomen.

Maar ook kwam er een nieuw rapport uit, dat aangaf dat het Verenigd Koninkrijk goed gepositioneerd is om wereldwijde leider te worden in de blockchaintechnologie en cryptoeconomie.

Daarbij werd aangegeven dat de kloof tussen de traditionele financiële wereld en de crypto-economie vooralsnog zal blijven bestaan. Maar dat zeker ook in London, toch nog steeds het financiële hart van Europa, de kloof met de tijd zal worden gedicht. Uiteindelijk zal die kloof zelfs helemaal verdwijnen.

Crypto hub

Volgens analyses van het Big Innovation Centre, DAG Global en Deep Knowledge Analytics beschikt Groot-Brittannië over alle vereiste middelen, alsook over de wil van zowel het bedrijfsleven als de overheid, om tegen 2022 een wereldwijde hub voor de blockchaintechnologie te worden.

Sean Kiernan, president van DAG Global, gaf aan dat de kloof in het Verenigd Koninkrijk tussen het traditionele financiële systeem en de crypto economie gedicht zal worden.

Kiernan: “The UK is a major global financial hub and in recent years has become a fintech leader as well. At the same time, it is starting to demonstrate significant potential to become a leader in blockchain technologies and the crypto economy. The gap between the two worlds of traditional finance and crypto economy remains, but in the coming years we can expect this to lessen and eventually disappear”

Overheid

De auteurs van het rapport haalden de meer dan 500 miljoen pond aan investeringen die gedaan werden in Britse blockchainbedrijven afgelopen jaar aan. Ze concludeerden dat Groot-Brittannië zeker het potentieel had om wereldleider te worden in deze ruimte.

Het onderzoek werd daarbij uitgevoerd in coördinatie met de parlementaire groep van het Britse Lagerhuis die zich bezig houdt met blockchaintechnologie.

Verstoring van het financiële stelsel

We zitten nog steeds aan de beginjaren van iets dat bijzonder groot en wijdverspreid gaat worden, waarbij de wereld zoals we hem kennen aan absolute verandering onderhevig is, zo geven de betrokken partijen aan.

Birgitte Andersen, CEO van het Big Innovation Centre: “Blockchain has been recognised by the UK parliament as a very important and disruptive technology, and it has shown commitment to support the accelerated development of the digital economy via a variety of government initiatives. We are still at the early stages of the blockchain industry’s development and the huge impact it undoubtedly will have in Britain and globally”

Crypto is “here to stay”

Of het Verenigd Koninkrijk inderdaad leidend gaat zijn op dit gebied moet nog blijken. Wereldwijd worden er allerlei initiatieven uit de grond gestampt, door zowel overheden als bedrijven, om de blockchaintechnologie en het cryptoecosysteem te promoten.

Hoe dan ook mag het bijzonder positief nieuws heten dat ook in Londen, een van de grootste financiële hubs ter wereld, men wel brood ziet in de crypto’s.

Bronnen: The Guardian, Bloomberg

Foto: Flickr / Dun.can

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!