Volgens deze Bloomberg-analist wordt bitcoin het nieuwe (digitale) goud

Bitcoin, ondertussen bijna negen jaar oud, blijft een belangrijk gespreksonderwerp in de internationale bedrijfswereld. Bloomberg-analist Noah Smit gelooft dat de toekomst van de nummer één in cryptocurrency drie mogelijke uitkomsten heeft.

Drie mogelijke scenario’s voor bitcoin

Scenario 1: bitcoin vervangt fiat

In het eerste scenario ziet Smith Bitcoin als vervanging van de huidige valuta’, wereldwijd. Dat betekent dat Bitcoin het betaalmiddel wordt voor alle soorten transacties, zoals je hypotheek, leningen en zelfs je boodschappen. Er zijn een paar ‘techpreneurs’ die geloven in dit eerste scenario, Jack Dorsey (Square en Twitter), en Steve Wozniak (Apple) geloven beide dat Bitcoin de enige wereldwijde valuta zal gaan worden in het volgende decennium.

Scenario 2: bitcoin als het nieuwe goud

Het tweede scenario is dat Bitcoin als het nieuwe goud wordt gezien. In dit geval vervangt Bitcoin fiat niet (eventueel wel op plekken waar de economie erg slecht is, zoals in het huidige Venezuela). In plaats daarvan wordt het een zeer waardevolle grondstof die beleggers kunnen gebruiken om zich in te dekken tegen grote schommelingen, of crashes op de beurs.

Scenario 3: bitcoin wordt waardeloos

In dit laatste scenario daalt de waarde van Bitcoin zo dramatisch, dat het waardeloos wordt. Als gevolg daarvan wordt de nu zo populaire Bitcoin toegevoegd aan een de stapel van mislukte digitale revoluties.

Welk pad gaat Bitcoin afleggen?

Smith zelf is van mening dat het tweede scenario het meest voor de hand liggen is, en Bitcoin dus voorbestemd is om het nieuwe goud te worden. Er zitten echter wat gebreken in zijn logica achter deze keuze; Smith gebruikt maar twee parameters – De BTC/USD wisselkoers, en de USD inflatie – als basis van zijn analyse. Gebaseerd op die twee parameters, verwacht Smith dat Bitcoin het nieuwe goud word.
Hij heeft het ook over het feit dat er maar een bepaald aantal Bitcoin zijn, maar daarmee negeert hij het feit dat je bitcoin kunt delen, tot acht decimalen. Hoewel Smith zeker gelijk heeft in één ding; Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de interesse in Bitcoin helemaal uitsterft, waardoor scenario drie wordt uitgesloten.

Bron: Bitcoinist

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!