Behoorlijke dip cryptomarkt: bitcoin onder de 6.000 dollar

Bitcoin daalde voor het eerst sinds juni onder de 6.000 dollar, terwijl de gehele markt in waarde lager ging.

Grote daling

De grootste cryptomunt gekeken naar marktkapitalisatie tikte de 5.900 dollar per munt aan. Het koerst op het moment iets boven de 6.000 dollar. De afgelopen 24 uur kende het een daling van liefst 6 procent.

De prijs ligt daarmee dichtbij haar laagste punt van dit jaar, dat werd bereikt op 18 juni. Toen werd een dieptepunt bereikt van 5.785 dollar.

Ook grote concullega’s als ripple en ether daalden flink. De gehele top tien daalde met dubbele cijfers, met ether op een prijs van 270 dollar en ripple op 0,26 cent per munt.

Institutionele beleggers

De daling komt nadat de bitcoin vorige maand nog een piek aandeed van 8.000 dollar. Dat kwam voornamelijk door de interesse van institutionele beleggers die de cryptoruimte willen betreden. Er zijn tot op heden echter nog geen mogelijkheden voor die institutionele beleggers om daadwerkelijk in crypto’s te investeren.

Grote partijen als BlackRock, de eigenaar van de New York Stock Exchange, Starbucks en Microsoft lieten weten grote interesse te hebben bitcoin, wat er voor zorgde dat de druk die er op de cryptoprijzen staan – sinds begin 2018 – wat afnam. Toch daalt de gehele markt in augustus wederom.

Bitcoin-ETF

Volgens Charles Hayter, CEO van de digitale vergelijkingsite CryptoCompare, is de neerwaartse beweging van de cryptomarkt te wijten aan het uitstel van een Bitcoin-ETF, voorgesteld door VanEck en Solid X.

Mocht de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Bitcoin-ETF groen licht geven, dan zou de VanEck Solid X ETF de eerste in zijn soort zijn waarmee institutionele beleggers de markt kunnen betreden.

Hayter: “It’s momentum-based selling following the ETF kickback and the usual gyrations of a market in a depressed mode”

De stap van de SEC om een besluit over de VanEck solid X Bitcoin-ETF uit te stellen tot 30 september volgde op de verwerping door de toezichthouder van een afzonderlijk ETF-voorstel van de Winklevoss broers. Cameron en Tyler Winklevoss deden een tweede poging om een Bitcoin-ETF uit te mogen geven. Tevergeefs.

Marktdominantie

Evengoed zien we dat bitcoin zijn dominante positie in de markt heeft herwonnen. Dit voornamelijk omdat alternatieve cryptomunten nog harder daalden dan bitcoin.

Die marktdominantie staat tegenwoordig zelfs flink boven de 50 procent. Iets wat in lange tijd niet meer is voorgekomen. Evengoed koerst bitcoin nog steeds 70 procent lager dan haar all time high in december vorig jaar van 19.783 dollar.

Bronnen: CNBC, Bloomberg, Forbes

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!