Bitcoin zakt onder 7.000 dollar, meeste altcoins kleuren lichtrood

Bitcoin wist zich deze dagen te handhaven boven de 7.000 dollar, maar zakt nu licht onder dit niveau. De huidige koers is 6.980 dollar. Ook de meeste altcoins zijn weer dalende 18.00 uur Centraal-Europese tijd. Is hiermee het positieve momentum ten einde?

Bitcoin koers

Bitcoin is de afgelopen week ruim 7 procent meer waard geworden. Marktvolgers hoopten dat deze bescheiden bullrally voortzet. De koers is vrijwel gelijk aan de koers van november vorig jaar. Destijds schoot de koers van 7.088 dollar (14 november 2017) naar ruim 16.500 dollar in slechts drie weken tijd (6 december 2017).

Niettemin is het huidige marktsentiment een stuk onzekerder. Het aankomende besluit van de Amerikaanse toezichthouder SEC hangt als een donkere sluier boven de markt. Op 30 september volgt waarschijnlijk een voorlopig besluit over de aanvraag van derivatenbeurs CBOE. Deze wil graag zogenaamde exchange traded funds gaan aanbieden. Populair gezegd een indexfonds gekoppeld aan de koers van bitcoin.

“Bull trap”?

Analisten zijn voorlopig voorzichtig met hun voorspellingen. Bitcoinist ziet de recente rally van BTC boven de 7.000 dollar als een onverwacht cadeau. Zij vragen zich terecht af of de huidige rally robuust genoeg is. We hebben de afgelopen weken en maanden een aantal keren meegemaakt dat er een groene “kaars” van 1.000 dollar in de koers verscheen. Om snel daarna een scherp dalende trend te geraken onder de 6.000 dollar. Op de korte termijn verwacht de analist dat het “bullish” sentiment nog voortduurt. Indicatoren als RSI en Stoch wijzen op een daling naar 6.875 dollar voordat een nieuwe rally wordt ingezet.

Ethereum World News ziet op de korte termijn bitcoin toch nog wat zakken onder de 7.000 dollar. Een belangrijke bodem is 6.700 dollar. Zij baseren zich onder meer op de Fibonacci retrachement tool. De recente Fibo niveaus liggen grofweg tussen de 5.800 en 7.500 dollar. De analist van Cryptoglobe is positiever ingesteld en ziet de koers voorlopig niet zakken. Hij ziet nog veel kopers aan de zijlijn staan om in te stappen en de prijs van BTC verder te stuwen naar misschien wel 8.500 dollar.

Stijgers onder de altcoins: Noah, GoChain, Salt, EOS en Holo

Altcoins, met een market cap boven de 30 miljoen dollar, die het afgelopen 24 uur goed deden zijn:

1. Noah Coin: 103%
2. GoChain: 35%
3. SALT: +26%
4. EOS: +17%
5. Holo: 16%

Update 18.00 uur: inmiddels is BTC gezakt van 7.100 dollar naar 7.000 dollar. Ook de meeste altcoins staan in de éénuursgrafieken in het rood.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!