Column Luc Smits van Oyen: Bitcoin ziet weer groen na eerdere uitverkoop

Column – Na de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de uitspraak over de Bitcoin ETF uit te stellen vind er op 7 augustus een massale uitverkoop plaats. De stijging van enkele weken geleden naar 8.000 dollar was vooral gebaseerd op de hoop voor een Bitcoin ETF en het was dan ook geen verrassing dat de markt heftig reageerde op het negatieve nieuws. Op onderstaande grafiek is te zien dat de prijs van Bitcoin rond de 7.100 dollar hing om vervolgens na het nieuws ruim 13% te verliezen en richting de 6.200 dollar te gaan. De paniek zat er echter goed in en op 10 augustus maakt de cryptocurrency nog een duikvlucht van 6.400 dollar naar 6.000 dollar binnen een periode van 2 uur, maar herstelt de volgende dag alweer.

35 miljard in rook opgegaan

Of deze positieve trend kan worden voortgezet blijft natuurlijk de vraag. Bovendien moet er nog veel worden goed gemaakt wil de prijs hetzelfde niveau bereiken als voor de daling. Waar op 7 augustus de gehele cryptocurrency markt nog 255 miljard dollar waard was, was dit op 8 augustus gedaald naar 220 miljard dollar. 35 miljard dollar is in rook op gegaan als gevolg van de uitspraak van de Amerikaanse toezichthouder.

Indexfonds bitcoin

Aan de ene kant vind ik het niet meer dan logisch dat de markt het ETF indexfonds zo belangrijk vindt. Aan de andere kant is het precies het tegenovergestelde van waar Bitcoin voor staat. Een valuta die losstaat van centrale instanties en overheden. Bitcoin was tevens deels een reactie op de bankencrisis van 2008, het vertrouwen in de instanties die we allemaal blind vertrouwen was geschade. Plotseling was daar Bitcoin, een decentrale valuta waar niemand controle over had. Jarenlang was dit ook het imago van Bitcoin, tegenwoordig is het meer een nieuwe vorm van (risicovol) beleggen.

De uitspraak van de SEC over de ETF staat nu gepland voor 30 september. Wederom zal de uitkomst van deze dag grote gevolgen hebben voor de koers van de Bitcoin en de gehele cryptocurrency markt.

bitcoin meester

Lees eerdere columns van Luc:

Luc Smits van Oyen studeerde bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en was stagiair bij Pro-Beleggen. Momenteel is hij mede-oprichter van nieuwe cryptobroker Coinmerce.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!