Nieuwsberichten » Bitcoin » Column Luc van Oyen Smits: Bitcoin houdt zich staande na afwijzing ETF’s

Column Luc van Oyen Smits: Bitcoin houdt zich staande na afwijzing ETF’s

Column –  Op 22 augustus publiceerde de Securities and Exchange Commission (SEC) drie rapporten waarin het liet weten dat het de aanvragen voor negen verschillende Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) heeft afgewezen.

  bitcoin meester  

Exchange Traded Funds

Vijf ETF-voorstellen kwamen van Direxion, twee van GraniteShares en twee van ProShares. Bij de vertraging van de ETF die werd voorgesteld door VanEck en SolidX op 7 augustus reageerde de markt heftig. Bij de uitspraak van 22 augustus was dit echter anders. Het aantal Bitcoin shorts is al langere tijd aan het toenemen, maar op 21 augustus bereikte deze een nieuwe hoogte. Dit geeft aan dat er al geanticipeerd werd op een afwijzing vanuit de SEC en dit is waarom de koers zich redelijk staande heeft gehouden na het negatieve nieuws. Het verschil in koers bij beide gebeurtenissen is goed te zien in onderstaande grafiek.

Shorts vs longs

Op 21 augustus stond er voor zo’n 39.000 Bitcoin short. Tegen de huidige prijs is dit zo’n $250 miljoen. Alleen in april bereikte het aantal shorts een vergelijkbaar niveau. Bitcoin maakte toen echter een onverwachtse stijging mee, de koers nam binnen korte periode toe van 6.500 dollar naar iets onder de 9.600 dollar. Als gevolg werden veel shorts geliquideerd zoals terug te zien is in de grafiek.

Voor het merendeel van het jaar hebben Bitcoin longs gedomineerd. Echter met de explosieve toename van augustus is het short aandeel nu gegroeid naar zo’n 60% en hebben de bears nu de overhand. Of Bitcoin weer tegen de shorts in gaat net als in april is zoals altijd afwachten.

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Clash Bitcoin en BCH: weddenschap $10.000 tussen Tone Vays en Roger Ver

Arnold Hubach

Gaat de koers van bitcoin (BTC) uitbreken richting $9.600 na consolidatiefase?

John van Meer

BITCOIN $8.100 !!! | Facebook een eigen cryptomunt? | Vrijdagborrel met Fomo

Fomoflash
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.