Bitcoin cryptomunten Nieuws Technische analyse

Column Luc van Oyen Smits: Bitcoin houdt zich staande na afwijzing ETF’s

bitcoin

Column –  Op 22 augustus publiceerde de Securities and Exchange Commission (SEC) drie rapporten waarin het liet weten dat het de aanvragen voor negen verschillende Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) heeft afgewezen.

  bitcoin meester  

Exchange Traded Funds

Vijf ETF-voorstellen kwamen van Direxion, twee van GraniteShares en twee van ProShares. Bij de vertraging van de ETF die werd voorgesteld door VanEck en SolidX op 7 augustus reageerde de markt heftig. Bij de uitspraak van 22 augustus was dit echter anders. Het aantal Bitcoin shorts is al langere tijd aan het toenemen, maar op 21 augustus bereikte deze een nieuwe hoogte. Dit geeft aan dat er al geanticipeerd werd op een afwijzing vanuit de SEC en dit is waarom de koers zich redelijk staande heeft gehouden na het negatieve nieuws. Het verschil in koers bij beide gebeurtenissen is goed te zien in onderstaande grafiek.

blockport

Shorts vs longs

Op 21 augustus stond er voor zo’n 39.000 Bitcoin short. Tegen de huidige prijs is dit zo’n $250 miljoen. Alleen in april bereikte het aantal shorts een vergelijkbaar niveau. Bitcoin maakte toen echter een onverwachtse stijging mee, de koers nam binnen korte periode toe van 6.500 dollar naar iets onder de 9.600 dollar. Als gevolg werden veel shorts geliquideerd zoals terug te zien is in de grafiek.

Voor het merendeel van het jaar hebben Bitcoin longs gedomineerd. Echter met de explosieve toename van augustus is het short aandeel nu gegroeid naar zo’n 60% en hebben de bears nu de overhand. Of Bitcoin weer tegen de shorts in gaat net als in april is zoals altijd afwachten.

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com