STO's crypto beurs Börse Stuttgart

De op één na grootste beurs van Duitsland werkt aan ICO-platform

De op één na grootste beurs van Duitsland en een van de belangrijkste beurzen van Europa werkt aan een ICO-platform. Het Duitse Boerse Stuttgart maakte dat zojuist bekend.

Boerse Stuttgart

De beurs werkt momenteel aan de ontwikkeling van het platform en zal bedrijven die tokens uitgeven in staat stellen token sales te doen middels een reeks ‘gestandaardiseerde en transparante processen’. In de verklaring staat dat er gewerkt wordt aan een multilateraal handelsplatform voor cryptocurrencies en andere oplossingen voor veilige bewaring (custody services). Bijzonder groot nieuws gezien Boerse Stuttgart zo’n gevestigde naam betreft. Het is de op acht na grootste beurs van Europa. De beurs bestaat al sinds 1860.

bitcoin meester

Bison

Het debuut van het ICO-platform en handelsplatform zal plaats vinden direct na de lancering van de zogeheten Bison-app in september. Alexander Hoptner, directeur van de beurs, gaf aan dat het bedrijf ook secundaire markten analyseert en de nieuwe diensten daarop heeft afgestemd.

Hoptner: “At the trading venue tokens issued via our ICO platform can be traded on the secondary market. This is an important success factor for ICOs. At the same time, we are responding to demand from both retail and institutional investors for a regulated and reliable environment for trading and cryptocurrencies”

Ook andere beurzen in crypto’s

Net als andere bedrijven in de sector wil Boerse Stuttgart samenwerken met verschillende toezichthouders en overheden. Het hoofddoel daarvan is de naleving van verschillende vastgestelde regels, met als doel de acceptatie en adoptie van dit soort activa te helpen bevorderen.

Het is uiteraard niet de eerste beurs die zich op de cryptovalutamarkt gaat begeven. De Canadese beurs TMX kondigde begin dit jaar al aan dat het werkt aan een deal om bitcoin en ether te kunnen verhandelen. De Australian Securities Exchange (ASX), de grootste Australische beurs, is al enkele jaren bezig om de beurs volledig op de distributed ledger technology (DLT) te laten draaien. Met ook deze Duitse beurs vol in de crypto’s mag er verwacht worden dat de toekomst voor crypto’s, token sales en bitcoin er florissant uit ziet!

Bronnen: Coindesk, Bitcoin.com

Foto: Flickr / Fred Romero

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address