Zes blockchaintrends voor 2018 volgens Deloitte

Hoewel cryptovaluta’s wereldwijd de krantenkoppen haalden lijkt ook de onderliggende technologie, de blockchaintechnologie, in 2018 in zekere mate bepalend te zijn geweest in markttrends.

Blockchaintechnologie

In 2017 startte de blockchaintechnologie een eigen run, waarbij bedrijven aanzienlijke investeringen kenden op het moment dat zij de naam blockchain gebruikten. Voordat velen in het bedrijfsleven wisten wat de blockchaintechnologie daadwerkelijk inhield werd het een trend.

Opvallend, want de blockchain bestaat al sinds 1976 (New Directions in Cryptography). Het betreft slechts een onderdeel van de technologie achter de werkelijke innovatie: bitcoin. In dat opzicht is het net zo’n hype als – of zo niet, een nog grotere hype dan – bitcoin en cryptovaluta.

Global Blockchain Survey 2018

Hoe dan ook, naarmate de markt zich bewust werd van de toepasbaarheid van de technologie voor bijvoorbeeld de logistiek, gezondheidszorg of de financiële sector, is men er volop opgedoken. Deloitte heeft onlangs een rapport uitgebracht met de titel Global Blockchain Survey 2018. In dit rapport de opkomende trends van 2018.

Toepassen in plaats van verkennen

Volgens het rapport beginnen ondernemingen eindelijk de blockchaintechnologie te gebruiken in plaats van het te bestuderen. De technologie heeft de mogelijkheid om zowel de korte als de lange termijn bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Efficiëntie kan omhoog en de kosten kunnen omlaag. Ambitieuze zakelijke leiders beginnen deze technologie nu toe te passen in dagelijkse activiteiten met behulp van programma’s zoals Microsoft Power Ledger.

Gedecentraliseerde apps nemen steeds belangrijkere plek in

Terwijl veel bedrijven de blockchaintechnologie toepassen op huidige bedrijfsprocessen stijgt het aantal Dapps op basis van de blockchain, wat geheel nieuwe bedrijven weet te creëren. De studie van Deloitte bevestigde dat 74 procent van de traditionele bedrijven de blockchaintechnologie in processen kan gebruiken.

Blockchainverveling slaat toe

Bijna een jaar na de crypto manie en de blockchainhype worden mensen het uiteindelijk moe. Voor sommige bedrijven is de blockchain een wondermiddel. Anderen hoeven niets te repareren wat niet kapot is. Niet overal heeft het zin om de blockchaintechnologie te integreren, enkel omdat het nu zo’n buzzword betreft.

Nieuwe bedrijven zullen makkelijker overstappen

Het rapport richt zich op de verstoring die kan komen van nieuwe bedrijven, aangezien bestaande bedrijven hun bedrijfsstructuur moeten hervormen. Nieuwere bedrijven in de blockchainsector kennen daarmee een groot voordeel.

De blockchain zal een nieuw PR instrument worden

Gekeken naar zichtbaarheid en de groei van een bedrijf op social media kunnen adverteerders gebruik maken van de blockchaintechnologie om te verifiëren of zij wel de exposure krijgen die zij willen. Dit betekent meer geloofwaardigheid en disruptie van traditionele financieringsstromen.

Facebook en Google hebben op dit moment het grootste marktdeel in handen gekeken naar advertentie-inkomsten. De blockchaintechnologie maakt alternatieven mogelijk.

Veiligheid is de sleutel tot innovatie

Blockchain is een grootboeksysteem dat waarheidsgetrouwheid garandeert. Deze technologie kan de veiligheid van mensen en bezittingen in de blockchain waarborgen. Dit zal het belangrijkste onderwerp zijn en blijven in de opkomende industrie, gezien de waarde die er uiteindelijk zal vloeien in elke zichzelf afzonderlijk ontwikkelende blockchain.

Bronnen: Deloitte, Stanford

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!