Shidan Gouran van ’s werelds eerste beursgenoteerde blockchain-incubator: “90 procent van cryptomunten gaat verdwijnen”

Shidan Gouran (Linkedin-profiel), die opereert vanuit het Canadese Vancouver, is een bezig baasje. Zo is hij adviseur van diverse ICO‘s, waarvan Steemit en Polymath de bekendste zijn Hij is medeoprichter van Hyperion Crypto Exchange, die opereert van het cryptovriendelijke Delaware. Meest opvallend is dat zijn fonds Global Blockchain Technologies genoteerd is aan de Canadese beurs.Naar eigen zeggen is hij ook oprichter van de grootste mining farm van Noord-Amerika met de naam Global Blockchain Mining.

“Bewaarplicht is hot topic”

Volgens Gouran zijn er een aantal voorwaarden voordat institutioneel geld naar de cryptomarkt stroomt. Gouran: “Er wil genoeg geld naar deze markt, maar er is ook angst omdat er geen controlemechnisme is nu. Natuurlijk zijn er OTC-kantoren die de verkoop en aankoop van bijvoorbeeld bitcoin regelen. Maar dat is niet genoeg voor grote spelers om deze wereld in te stappen. Je hebt grote verzekeraars zoals Lloyd en AON nodig die verantwoordelijk worden gesteld voor de verzekering van de assets. Als aan die voorwaarde wordt voldaan, dan is de weg vrij voor de grote banken en haar klanten om in te stappen. Ja, er staat duizenden miljarden aan de zijlijn te wachten.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Eerst leveren en dan geld ophalen”

Als ervaren ICO-adviseur weet hij ook: de gouden tijd van miljoenen dollars op halen met slechts een white paper op zak, is voorbij. Gouran: “Ik heb me er ook over verbaasd hoe deze startups zoveel geld kunnen ophalen. We zitten nu in een zeer tegenzittende markt. Goede projecten zoals Metronome (MET) heeft nu slechts een market cap van tien miljoen dollar. Dat vind ik ondergewaardeerd. Kapitaal ophalen is een hele uitdaging nu en dat vraagt aan voorzichtigere aanpak. ICO’s die geen goed idee hebben, kunnen het vergeten.”

Gouran vindt dat bitcoin toekomst heeft, maar 90 procent van de huidige ruim 1.900 cryptomunten kunnen naar de prullenbak. Hij zegt: “De speculatie is over. Ik zie veel meer toekomst in digitale assets die naar de blockchain gaan. Waarom komt Facebook niet met een token? Die token kun je ook niet splitsen.De hype is over. Mensen moeten eerst een product opbouwen en het dan verkopen. Zoals het altijd is geweest. Mijn advies voor ICO’s: baseer je waarde op je token, ga je diensten verkopen en maak van je netwerk een marktplaats.”

Interview met Shidan Gouran

Lees meer over:
CanadaICO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.