Trendomkering MACD-indicator bullish voor bitcoin

De afgelopen 24 uur lieten verschillende gerenommeerde beleggers in de cryptovalutamarkt weten bijzonder optimistisch te zijn over de stabilisatie van bitcoin en de positieve beweging van de moving average convergence divergence (MACD-indicator).

Bekende en populaire cryptobeleggers en analisten leggen nu sterk de nadruk op de wekelijkse MACD-indicator, die sinds lange tijd weer een trendbreuk laat zien. Bitcoin koerst op het moment op zo’n 7.230 dollar per munt.

Regelgeving

Vorige maand gaf Masayuki Tashiro, een prominente Japanse marktanalist en directeur bij Fiscalo Digital Asset Group, in een gesprek aan dat bitcoin tegen oktober de 9.000 dollar aan zou kunnen doen. Tashiro zinspeelde op een mogelijke trendomkering in bitcoin en de positieve ontwikkelingen op het gebied van regelgeving in Japan en Zuid-Korea.

Japan en Zuid-Korea betreffen, na de VS, de op één en twee na grootste markten voor cryptovaluta’s. Met name Zuid-Korea werkt hard aan nieuwe wetgeving voor cryptovaluta’s, die naar verwachting eind 2018 door het Zuid-Koreaanse Congres zal worden aangenomen. Wanneer de regelgeving eenmaal erdoor is zullen cryptobeurzen en blockchainprojecten worden erkend als gereguleerde financiële instellingen door de regering. Daarmee zijn we weer een stap verder in de vierde industriële revolutie.

Tashiro: “Strengthening the rules is a good move. People will be able to invest with peace in their mind as the poor quality crypto vendors will exit and a strong anti-money laundering system will be put in place internally within each exchange. Furthermore, last year BTC price rose by more than 40% twice. This is the same figure as the Nikkei average during the Lehman shock”

bitcoin meester

Optimistisch vooruitzicht

De omkering van de wekelijkse MACD-indicator kan worden beschouwd als een opstap naar een mogelijke tussentijdse rally, die zich de komende twee maanden voort kan zetten. Echter is het belangrijk dat de markt niet te grote sprongen maakt, aangezien een abrupte en grotere waardedaling de trend zo maar kan breken.

Tashiro: “Personally I am bullish, and by the time the outline of the regulations will come together in October, those investors who will feel safer will come back. I hope things won’t get as overheated as last year, but I believe BTC can win back the value of 1 million yen (9,020$) in range”

Tot nu toe, met de stabiliteit die bitcoin vertoont, lijkt een rally op de middellange termijn mogelijk. Sinds juli presteerde de markt naar de verwachtingen van Tashiro. Mocht de omkering van de MACD en het handelsvolume in de markt worden vastgehouden dan staat bitcoin klaar om belangrijke weerstandsniveaus op de 7.500 en 8.000 dollar te testen.

Bron: Bitcoin.com

Foto: Flickr / Antana

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!