10 altcoins om in de gaten te houden dit najaar van 2018

2018 gaat tot nu toe niet in de boeken als een topjaar voor cryptobeleggers. Een groot deel van de totale marktwaarde is behoorlijk verdampt en bitcoin en ethereum hebben respectievelijk ruim 50 en 60 procent ingeleverd sinds januari dit jaar. Tegelijkertijd bouwt de industrie stilletjes en keihard aan nieuwe applicaties en toepassingen van de toekomst. Maar welke projecten zijn interessant om te volgen en - interessant voor de belegger - ondergewaardeerd op de beurs? De website “Invest in Blockchain” heeft een tiental projecten ( in alfabetische volgorde) onder gezet, die volgens hen nog goed gaan scoren in het laatste kwartaal van 2018. Binnenkort komt Bitcoin Magazine NL ook met een eigen lijst.

No financial advice! 10 altcointips voor het najaar van 2018

1. Cardano (ADA)

Het hele Cardano-project is grootser dan groot en niet voor niets vernoemd naar Gerolamo Cardano, een vooraanstaand Italiaans wiskundige uit de Renaissance. Charles Hoskinson, de voormalige ceo van ethereum wil met Cardano de bestaande smartcontracttechnologie nog een verder, veel schaalbaarder en veiliger niveau brengen. Drie aparte bedrijven zijn de steunpilaren van het Cardano project. IOHK, het technologiebedrijf van Hoskinson, de Cardano Foundation en Emurgo, de incubator achter Cardano. Ook is er een nauwe samenwerking met de academische wereld, die de voortgang van Cardano nauwgezet volgt. Komende wapenfeiten: lancering van het testnet van Cardano en de zogenaamde Yoroi wallet. Deze wordt met onder meer de hardwarewallet Ledger Nano S geïntegreerd. De koers van ADA staat op dit moment op 8,5 dollarcent per stuk. Koershoogtepunt was 1,32 dollar in januari dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees verder bij Bitcoin Magazine NL >> Coin Highlight #3: Cardano, het internet van blockchains

2. DigiByte (DGB)

Oudgediende in de industrie, in 2013 programmeur en ondernemer Jared Tate uit frustratie over de traagheid van het bitcoinnetwerk. Tate wil van Digibyte de snelste en meest gedecentraliseerde blockchain maken met meer dan 100.000 knooppunten en 21 miljard DGB-tokens (duizend keer zoveel als bitcoin). De transacties zijn sneller dan bij bitcoin, maar het transactievolume ligt vooralsnog een stuk lager. Komende wapenfeiten: automatische incasso's betalen via hun blockchain en het 'versimpelen' van het blockchainadres, wat net zo toegankelijk moet zijn als iemands telefoonnummer opslaan. DGB is 2,5 dollarcent op dit moment, het hoogtepunt was in januari 2018 met 13,8 dollarcent.

Lees verder: Nederlandse datachecker VI-D en Digibyte sluiten deal om documentfraude te bestrijden >>

3. EOS (EOS)

Dan Larimer is voor menigeen een blockchainwonderkind. Hij heeft inmiddels drie blockchainbedrijven opgericht: BitShares, Steem en EOS. Hij richtte met zijn vader een blockchainconsultancy op, waarmee ze onder meer Graphene ontwikkelde, het platform waar BitShares en Steem op draait.
Larimer ging online ook wel eens met de echte “Satoshi Nakamoto” in dicussie. Een beroemd antwoord van “Satoshi” aan het adres van Larimer: "If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry."
Wat EOS anders maakt dan andere netwerken, is dat de verificatie via het zogenaamde Delegated proof-of-stake (DPoS) consensusprotocol wordt gedaan. Via een stemprocedure wordt een afgevaardigde aangewezen die een volgend blok mag valideren en daarvoor een beloning in EOS krijgt. EOS heeft met haar Initial Coin Offering ruim 4 miljard dollar opgehaald, waarmee het – in financieel opzicht – de meest succesvolle ICO tot nu toe is. Onder meer Peter Thiel en Jihan Wu van Bitmain investeerden in het project.
EOSIO 1.0 werd in juli 2018 gelanceerd en een uitbreiding moet in het eerste kwartaal van 2019 volgen, hiermee moeten bijvoorbeeld simultane transacties mogelijk worden.
Recent is EOS in opspraak wegens vermeende kartelvorming tijdens het stemmingsproces >>

Met een marktwaarde van 5,3 miljard dollar staat EOS op plek nummer 5 van de Coinmarketcap. De huidige koers is 5,85 dollar. In april dit jaar stond de munt bijna op 23 dollar.


4. Komodo (KMD)

Komodo is een splitsing van de Zcash blockchain, met de geavanceerde zk-snark technologie zijn private en anonieme transacties mogelijk. De mysterieuze oprichter James “jl777” Lee kondigde in februari 2016 aan dat het hogere doel is: transacties tussen blockchain zonder dat een “splitsing” (hard fork) nodig is. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan een aantal toepassingen zoals UTXO smart contracts, een bitcoin code extensie waarmee smart contracts compatibel zijn met UTXO blockchains. Komodo 2.0 volgt in 2019.
De marktwaarde van Komodo is 125 miljoen dollar, terwijl de koers momenteel op 1,14 dollar staat. Het hoogtepunt was eind vorig jaar met 15,41 dollar.

5. PayPie (PPP)

PayPie wil kredietbeoordeling en financiering via de blockchain gaan regelen. Via een ingenieus algoritme zet men honderden real-time financiële databrokjes op de ethereum blockchain. De smartcontracttechnologie moet PayPie helpen om op een transparante en snelle manier een kredietscore uit de blockchain te laten rollen. Mogelijk interessant voor banken en andere kredietverstrekkers. Oprichters Nick Chandi en Jag Barpagga hebben onder meer bij Forbes en Microsoft gewerkt.
Een marktwaarde van 13,3 miljoen dollar is relatief laag te noemen, omdat PayPie opereert in de sterk groeiende industrie van fintech. Eerste wapenfeit is een mobiele app die feilloos werkt met accountancyprogramma Quickbooks. Ultiem doel is een decentraal accountancy systeem, een zogenaamde DAS. De cryptomunt PPP staat nu op 13,7 dollarcent. Hoogste punt was in januari 2018 op 3,72 dollar.

6. Ripple (XRP)

Ooit opgestart in 2011 als OpenCoin en in 2015 de naam Ripple gekregen. Moederbedrijf Ripple Labs is opgericht door Ryan Fugger, Chris Larsen en Jed McCaleb met als doel een “gedecentraliseerd monetair systeem te creëren, waarmee elk individu een eigen geldkuis beheert. McCaleb vertrekt in 2014 om Stellar op te richten. Ripple bestaat uit 3 grote projecten, waaronder de bekende XRP-munt.
Allereerst xCurrent, het basisproduct dat aan banken en financiële instellingen wordt aangeboden om hun transacties sneller en goedkoper te maken. Ten tweede xRapid om de liquiditeit van banken in opkomende markten robuuster te maken. En tenslotte xVia, waarmee bedrijven en betaalproviders geld via banken kunnen sturen. Goed om te weten: alleen xRapid maakt gebruik van XRP als utility, de overige diensten zoals xVia niet. Maar zodra xRapid verder uitgerold wordt, is een verdere koersstijging van XRP wél te verwachten. De huidige koers is 49 dollarcent, het hoogtepunt was 3,80 dollar begin dit jaar.

Lees verder op Bitcoin Magazine NL >> Een exclusief interview met Chief Cryptographer David Schwartz van Ripple

7. Selfkey (KEY)

Een digitale kluis waarin je persoonlijke data veilig zijn opgeslagen, is een van de doelstellingen van Selfkey, een project dat begin dit jaar is gestart. In slechts elf minuten (!) werd meer dan 22 miljoen opgehaald met haar ICO. Gevraagd naar zijn concurrentie zei oprichter Edmund Lowell gevat: “As a CEO of a blockchain identity startup once said to me: we are both mosquitos at a nudist colony.”
De betaversie van hun “SelfKey Identity” wallet is nu te downloaden en werkt met de Nano Ledger S en Trezor. Via een eigen marktplaats kan er (op termijn) vanuit de wallet ingelogd worden bij je crypto exchanges, bank, stichtingen, trustmaatschappijen, reisverzekeringen etc.
De marktwaarde is 15 miljoen dollar en KEY wordt nu verhandeld voor 0,006 dollar. Het hoogtepunt was 0,07 dollar begin dit jaar.

8. Swarm (SWM)

Swarm is in 2014 opgericht door de in Silicon Valley wonende serie-ondernemers Toni Lehes en Philipp Pieper. Laatstgenoemde had managementfuncties bij Allianz en Deutsche Bank en vertrok vanuit Duitsland naar San Francisco waar hij zich ontwikkelde als durfinvesteerder en adviseur. Swarm omschrijft zichzelf als de “blockchain voor private equity”. Voor cryptobeleggers moet het gemakkelijker worden om – via de blockchain – in vastgoed en mee te investeren met een professionele VC. Grotere family-offices willen op hun beurt op een risicoloze in de cryptomarkt stappen. Enkele wapenfeiten: de lancering van het Market Access Protocol, een samenwerking met OpenFinance Network en ook de populaire tradingapp Robinhood gaat gebruik maken van Swarm om kapitaal op te halen voor hun security token. De huidige koers van Swarm is 24 dollarcent en het hoogtepunt was 1,77 dollar in februari dit jaar.

9. Theta Token (THETA)

Wordt dit een “Netflix-disrupter”? Huidige probleem met streamingdiensten is dat de kosten van extra serverruimte de spuigaten uitloopt. Theta Token wil dit probleem oplossen door een netwerk van "nodes" op te bouwen, die hun overtollige harde schijfruimte aanbieden om de belasting van de servers te verlichten. Met als gevolg lagere kosten om te streamen onder meer, waardoor adverteerders tegen lagere kosten kunnen adverteren bijvoorbeeld. Ook wil Theta dat social media influencers via een transparantere manier beloond worden via hun Proof-of-Engagement protocol. De uitbetaling geschiedt uiteraard in de utility token Theta. De huidige koers van THETA is 10 dollarcent, in januari was dit nog ruim 30 dollarcent.

10. Zilliqa (ZIL)

Zilliqa uit Singapore wil ook het meest decentrale, goedkope blockchainnetwerk ter wereld bouwen. Oprichter Xinshu Dong geldt als een vooraanstaand cybersecurityexpert, die onder meer de overheid van Singapore hierover heeft geadviseerd. Eind dit jaar of begin 2019 wordt de lancering van het mainnet verwacht. Ze zijn zijn druk doende met het nog veiliger maken van het netwerk, de tokenswap, integratie met wallets en het aantrekken van meer dapps op hun netwerk. De huidige koers is 3,6 dollarcent, dit was ooit 22 dollarcent in mei dit jaar.

We spraken met ceo en oprichter Xinshu Dong tijdens Consensus Singapore 2018.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico. De auteur heeft van enkele bovenstaande cryptomunten een kleine hoeveelheid in bezit.

Bron: Invest in Blockchain

Inschrijven nieuwsbrief



Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...