Nederlandse datachecker VI-D sluit exclusieve deal met Digibyte (DGB) voor aanpak documentfraude

Persbericht - Fraude en manipulatie van gedigitaliseerde bestanden is in de digitale maatschappij steeds prominenter aanwezig. Dit risico moet beperkt worden met de geavanceerde V-ID-datavalidatieservice, geverifieerd op de DigiByte-blockchain.

V-ID-concept

Het V-ID-concept is gestart door WIDIDI softwarestudio, een Brits/Nederlands webbouwer van veilige, online platforms voor het beheer van gevoelige informatie. Tegenwoordig is V-ID een apart bedrijf. V-ID heeft een MVP ontwikkeld, wat nu al wordt gebruikt door verschillende organisaties zoals Airbus Defence & Space, Europees onderzoeksinstituut ESHRE, glasvezelnetwerk Vitrumnet, WildRadar, JWC Superyachts en de Maritime Cyber Alliance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verificatieproces

Eenmaal gevalideerd kunnen de documenten worden gekopieerd, verspreid en hernoemd, met behoud van hun geverifieerde status. Ontvangers kunnen controleren of de inhoud van het bestand precies hetzelfde is als het oorspronkelijk gepubliceerde document. V-ID volgt de recente GDPR richtlijnen, omdat het uiteindelijke digitale bestand niet wordt opgeslagen en er ook geen persoonlijke gegevens nodig zijn voor validatie.

Marnix van den Berg, Lead Development bij V-ID: "De DigiByte blockchain gaan onze V-ID corporate services met grote transactiesnelheid tegen lage kosten mogelijk maken. Gecombineerd met de immense verspreiding van het DigiByte netwerk, is het een ingenieuze opslag van publiek toegankelijke en tijdgebonden V-ID data".

Veiliger internet

Volgens Rudy Bouwman, Chief Marketing Officer bij DigiByte en medeoprichter van het DigiByte Awareness Team: "Het verbeteren van Cyber Security en het veiliger maken van het internet is een lange termijn missie van de DigiByte blockchain. We zijn verheugd te zien dat het DigiByte basisprotocol wordt gebruikt door bedrijven zoals V-ID die snelle, veilige en sterk gedecentraliseerde transacties nodig hebben. De mogelijkheid om digitale bestanden te authenticeren zonder tussenkomst van een derde partij zal niet alleen fraude verminderen, maar ook de deur openen naar nieuwe mogelijkheden en innovatie".

Over DigiByte en het DigiByte Awareness Team (DGBAT)

DigiByte is de snelste, veiligste en meest gedecentraliseerde open source blokketen. De DGBAT is een community driven marketing en educatie campagne om de bekendheid en het gebruik van de DigiByte blokketen te bevorderen. Voor meer informatie over DigiByte kunt u terecht op www.digibyte.io. Voor meer informatie over DGBAT kunt u contact opnemen met [email protected] of bezoek www.dgbat.org.

Over V-ID

V-ID maakt gebruik van blokketentechnologie om een einde te maken aan alle documentfraude. Met de V-ID-validatieservice kunnen organisaties de identiteit van hun documenten valideren. Deze documenten kunnen vervolgens op de blokketen worden geverifieerd.

Tokensale

Ontvangers weten dat de inhoud van het document ongewijzigd is en precies zoals het oorspronkelijk is gepubliceerd. V-ID's utility token, VIDT genaamd, is de ruggengraat van hun bedrijfsproces. VIDT is momenteel beschikbaar via hun tokenverkoop en zal voor Q1 2019 op minstens één beurs worden genoteerd. Voor meer informatie over V-ID, bezoek de website token.v-id.org.

Lees meer over:
Digibytefraude

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...