Nieuwsberichten » Bitcoin » CoinTicker installeert malware op Mac-computers

CoinTicker installeert malware op Mac-computers

De prijstracker Cointicker installeert twee zogenaamde “backdoors” op Mac-computers van Apple, meldt cybersecurityfirma Malwarebytes.

Malware op Macs

Na installatie van de app worden twee stukjes malware geinstalleerd: EvilOSX en EggShell, beide applicaties om toetsaanslagen te loggen, data te stelen of bepaalde commando’s uit te voeren. Volgens Thomas Reed van Malwarebytes is de software geschreven om toegang te krijgen tot de cryptowallets (software of hardware wallets) van gebruikers.

CoinTicker is een applicatie om koersen van bitcoin, ethereum, monero, zcash en andere cryptocoins te laten zien. Malware Bytes gaat in een eigen blog uitgebreid in op de malware en hoe deze te bestrijden. Enkele voorbeelden van de app. Na installatie verschijnt er een icoontje bovenin het menu waarmee je gemakkelijk de koersen kan controleren.

Bron: Malware Bytes

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder