CoinTicker installeert malware op Mac-computers

De prijstracker Cointicker installeert twee zogenaamde “backdoors” op Mac-computers van Apple, meldt cybersecurityfirma Malwarebytes.

Malware op Macs

Na installatie van de app worden twee stukjes malware geinstalleerd: EvilOSX en EggShell, beide applicaties om toetsaanslagen te loggen, data te stelen of bepaalde commando’s uit te voeren. Volgens Thomas Reed van Malwarebytes is de software geschreven om toegang te krijgen tot de cryptowallets (software of hardware wallets) van gebruikers.

CoinTicker is een applicatie om koersen van bitcoin, ethereum, monero, zcash en andere cryptocoins te laten zien. Malware Bytes gaat in een eigen blog uitgebreid in op de malware en hoe deze te bestrijden. Enkele voorbeelden van de app. Na installatie verschijnt er een icoontje bovenin het menu waarmee je gemakkelijk de koersen kan controleren.

Bron: Malware Bytes

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!