CoinTicker installeert malware op Mac-computers

De prijstracker Cointicker installeert twee zogenaamde “backdoors” op Mac-computers van Apple, meldt cybersecurityfirma Malwarebytes.

Malware op Macs

Na installatie van de app worden twee stukjes malware geinstalleerd: EvilOSX en EggShell, beide applicaties om toetsaanslagen te loggen, data te stelen of bepaalde commando’s uit te voeren. Volgens Thomas Reed van Malwarebytes is de software geschreven om toegang te krijgen tot de cryptowallets (software of hardware wallets) van gebruikers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CoinTicker is een applicatie om koersen van bitcoin, ethereum, monero, zcash en andere cryptocoins te laten zien. Malware Bytes gaat in een eigen blog uitgebreid in op de malware en hoe deze te bestrijden. Enkele voorbeelden van de app. Na installatie verschijnt er een icoontje bovenin het menu waarmee je gemakkelijk de koersen kan controleren.

CoinTicker installeert malware op Mac-computers

Bron: Malware Bytes

Lees meer over:
Applecryptoveiligheid

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...