Podcast #2: Da Hongfei van NEO, de blockchainkroonprins van het Chinese vasteland

Het lag al langer op de plank maar het is nu een feit: een heuse podcast. Als liefhebbers van onder meer de Bad Crypto Podcast en – hier in Nederland – Satoshi Radio vinden we “online radio” een heerlijk medium om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. We zullen eerst starten met een aantal interviews die op ons Youtube-kanaal staan. Binnenkort is deze show ook te beluisteren bij Spotify. We keep you posted!

Podcast aflevering #2: Da Hongfei, ceo van NEO

De eerste beursdag op Consensus Singapore zat erop en een PR-dame wees me op een NEO-meetup aan de andere kant van de stad. Het is spitstijd en ik besluit om eerst een stukje via de metro te gaan om later een “Grab”, een variant op Uber te pakken. Ik stap de metro uit en ik kom in gesprek met een jongen die ook op een taxi wacht. Het blijkt dat we dezelfde kant opgaan en we delen de taxi. Hij vertelt dat hij onderweg is naar zijn schoonouders. Hij gaat namelijk binnenkort trouwen en hij heeft tal van verrassingen in petto voor zijn aanstaande bruid, waaronder een vakantie naar Thailand. Nu gaat hij met een camera een aantal testimonials van haar familie opnemen. Ik ben erop gespitst om vanavond “Da Hongfei”, de  voorman van NEO, de grootste blockchain in China, voor mijn ‘mic’ te krijgen. De schoonmaker wijst me de list, op de vijfde verdieping aangekomen staat er nog wat overgebleven catering. In het bedompte zaaltje staat Da Hongfei te oreren voor circa 150 man. Ik besluit na een lange dag maar eerst even eten in de bedompte hal met TL-licht.  Om daarna uit te leggen aan twee aardige – uiteraard Chinese – PR-dames van NEO wat ik van plan ben. Ze stemmen in met een interview na wat eerdere video’s te laten zien. Na afloop heeft Da Hongfei tijd voor een praatje, verzekeren ze. Dat blijkt – bijna standaard – altijd langer te duren dan gepland. In de hal zijn ondertussen wat andere mensen samengekomen, die snel visitekaartjes uitwisselen, waaronder een exchange-uitbater uit Singapore, een ICO-adviseur en een paar Belgen die onder meer een investeringsfonds hebben. Ook Addy Creeze, de organisator van Blockshow, komt met zijn vriendin en iemand van Cointelegraph, nonchalant de lift uitgelopen. We groetten kort en hij nodigt me uit voor hun event eind november, ook in Singapore.
Daar komt Da Hongfei na een uurtje aangestiefeld, gevolgd door tientallen fans die ook wat van hem willen. We hebben een plekje ingericht met de onberispelijke NEO-banner en de diverse leaflets liggen op het tafeltje. Om ons heen staan circa 50 mensen ons aan te kijken, waaronder – misschien overdreven – circa 30 man van de NEO-organisatie. Hij komt zeer ontspannen en goedgemutst over en beantwoordt rustig alle vragen, ook al zijn sommige vragen wat persoonlijk getint zoals: begrijpen je ouders wat je aan doen bent? Al snel in het gesprek komt hij met een nieuwtje: NEO gaat haar code van de basisblockchain opschonen, hij neemt het woord “hard fork” in de mond, iets – wat later blijkt – technologisch niet mogelijk is. Maar de boodschap is helder: NEO 2.0 komt er snel aan, wees gewaarschuwd.

Beluister hieronder het gesprek met Da Hongfei

Ga naar onze podcastpagina om alle vier afleveringen te beluisteren: “CZ” van Binance, Suppoman, Da Hongfei (ceo NEO) en Peter Moricz (ICO-adviseur).

Nog te verwachten in deze podcastserie:

 • Tim Draper
 • Marc van der Chijs
 • Ian Balina
 • David Chaum
 • Bitcoin Foundation
 • Vitalik Buterin (presentatie)
 • David Knott (developer Plasma)
 • Ripple
 • Roger Ver
 • DASH
 • Ethereum Classic
 • OmiseGo
 • Lisk
 • Wanchain
 • Zilliqa
 • Aeternity
 • Stratis
 • Huobi
 • Bancor
 • Horizen
 • Ark
 • PIVX
 • Elastos
 • ZCoin
 • Enigma
 • Byteball
 • Pillar
 • Blocknet
 • Credits
 • AChain
 • Ronnie Moas
 • Willem Middelkoop
 • e.v.a.

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!