Nieuws » Amerikaans bitcoin miningbedrijf Giga Watt failliet verklaard

Amerikaans bitcoin miningbedrijf Giga Watt failliet verklaard

Het Amerikaanse miningbedrijf Giga Watt is deze week failliet verklaard. Het bedrijf dat bitcoins mijnde, is nog miljoenen dollars verschuldigd aan schuldeisers. Dit melden diverse cryptonieuwssites.

Schuldeisers

Uit onderzoek van Coindesk blijkt dat het bedrijf een zogenaamde Chapter 11-aanvraag heeft ingediend bij rechtbank in de staat Washington, waar Giga Watt gevestigd is. Hieruit blijkt dat het bedrijf nog
7 miljoen dollar aan rekeningen heeft openstaan bij 20 verschillende crediteuren. Eén van de schuldeisers is energieleverancier Neppel Electric, die bijna een half miljoen dollar open heeft staan bij Giga Watt. De totale schuld wordt geschat tussen de 10 en 50 miljoen dollar.

Chapter 11 houdt in dat de rechtbank een bewindvoerder aanwijst die een uitgebreide analyse maakt van een bedrijf en adviseert of een reorganisatie en doorstart mogelijk is.

Abonnementsservice

De bekende bitcoin miner Dave Carlson, eerder oprichter van MegaBitPower, heeft Giga Watt opgericht als een abonnementsdienst voor kleinschalig minen. De dienst was gericht op consumenten die bijvoorbeeld in een gebied wonen met dure energie en de onderhoud willen uitbesteden. Zij boden goedkope (2,8 dollarcent per kilowattuur!) en stabiele elektriciteit en 24 uur onderhoud aan de miners. In mei 2017 lanceert het bedrijf een eigen WTT-token, waarmee er maar liefst 22 miljoen dollar werd opgehaald.

In januari dit jaar stond Giga Watt onder druk omdat een aantal klanten het bedrijf aanklaagde omdat de diensten en producten niet voldeden aan de verwachtingen. Ook zou Giga Watt de beloofde compensatie niet zijn nagekomen.

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Binance opent in november beurs in VS’, maar New York valt erbuiten

Wessel Simons

SEC roept Veritaseum halt toe na miljoenenfraude bij ICO

Arnold Hubach

Binance US evalueert 30 cryptomunten voor op Amerikaanse cryptobeurs

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder