Amerikaans bitcoin miningbedrijf Giga Watt failliet verklaard

Het Amerikaanse miningbedrijf Giga Watt is deze week failliet verklaard. Het bedrijf dat bitcoins mijnde, is nog miljoenen dollars verschuldigd aan schuldeisers. Dit melden diverse cryptonieuwssites.

Schuldeisers

Uit onderzoek van Coindesk blijkt dat het bedrijf een zogenaamde Chapter 11-aanvraag heeft ingediend bij rechtbank in de staat Washington, waar Giga Watt gevestigd is. Hieruit blijkt dat het bedrijf nog
7 miljoen dollar aan rekeningen heeft openstaan bij 20 verschillende crediteuren. Eén van de schuldeisers is energieleverancier Neppel Electric, die bijna een half miljoen dollar open heeft staan bij Giga Watt. De totale schuld wordt geschat tussen de 10 en 50 miljoen dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Chapter 11 houdt in dat de rechtbank een bewindvoerder aanwijst die een uitgebreide analyse maakt van een bedrijf en adviseert of een reorganisatie en doorstart mogelijk is.

Abonnementsservice

De bekende bitcoin miner Dave Carlson, eerder oprichter van MegaBitPower, heeft Giga Watt opgericht als een abonnementsdienst voor kleinschalig minen. De dienst was gericht op consumenten die bijvoorbeeld in een gebied wonen met dure energie en de onderhoud willen uitbesteden. Zij boden goedkope (2,8 dollarcent per kilowattuur!) en stabiele elektriciteit en 24 uur onderhoud aan de miners. In mei 2017 lanceert het bedrijf een eigen WTT-token, waarmee er maar liefst 22 miljoen dollar werd opgehaald.

In januari dit jaar stond Giga Watt onder druk omdat een aantal klanten het bedrijf aanklaagde omdat de diensten en producten niet voldeden aan de verwachtingen. Ook zou Giga Watt de beloofde compensatie niet zijn nagekomen.

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
faillissementICOminingVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...