Goldman Sachs laat cryptobeheer voorlopig links liggen

Goldman Sachs biedt voorlopig geen custody-diensten aan, ondanks toenemende interesse in crypto-assets onder haar klanten.

Cryptobeheer

Dit zei Justin Schmidt, bij de bank verantwoordelijk voor digitale assets, tijdens de conferentie Consensus Invest in New York.Schmidt ziet op het gebied van wet – en regelgeving nog teveel drempels. Schimdt: “We hebben de nodige plannen, maar we kunnen nog niet alles doen wat we graag willen. Klanten zijn zeer nieuwsgierig naar deze markt, maar we moeten ze voorlopig ‘nee’ verkopen als ze vragen of ze hun cryptovaluta in beheer kunnen nemen.”

“One of the things they ask me is ‘Can you hold our coins?’ and I say ‘No, we cannot,” One of the things we have to take into consideration when we’re building out our business is what we can and cannot do from a regulatory perspective.”

Schmidt benadrukt dat cryptobeheer – net zoals bij andere assets – een belangrijke component bij een handelssysteem. Hij gaf gelijk ook commentaar op de bearmarkt. Hij zegt: “Het is een gezonde correctie. Het geeft de industrie ruimte om met meer volwassen producten en diensten te komen. (…) Het is ook een goede ontwikkeling dat professionele partijen als Fidelity en ICE (met het Bakkt-platform, redactie) de markt betreden.”

Schmidt deed verder geen uitspraken over de koers van bitcoin.

Belangen in crypto – en blockchainbedrijven

De investeringsbank, goed voor 32,7 miljard dollar aan bruto omzet in 2017, is wel degelijk aanwezig in de crypto-industrie. Zo heeft het belangen genomen in betaalprovider Circle en recent in BitGo, toevallig een partij die cryptobeheer aanbiedt. Ook werd er geïnvesteerd in blockchain-startup Axoni, die juist de lopende activiteiten van de financiële wereld, zoals de derivatenhandel, efficiënter wil maken.

Cryptodesk

Goldman was ook de eerste grote bank die een clearingservice aanbood aan de beurzen CBOE en CBE, die vorig jaar zijn gestart met het aanbieden met bitcoin futures. Feitelijk het in goede banen leiden van alle transacties op deze beurzen. De toekomst van een eigen cryptodesk werd wel vorig aangekondigd, maar de bank heeft deze stap nog niet gezet. Het plan is nog van tafel, zo verzekerde de CFO Martin Chavez deze zomer.

Lees bij Bitcoin Magazine NL meer over Goldman Sachs >>

Bronnen: Bloomberg / Ethereum World News

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!