Marktupdate: roerige weken voor BTC, BCHSV en BCHABC

In cryptoland kan er veel gebeuren in een weekje. In de marktupdate van vorige week zagen we dat duikvluchten omlaag geen uitzondering waren. De afgelopen week is er ook weer van alles gebeurd. Lees in deze update over de meest opvallende gebeurtenissen. Over enkele minuten ben je op de hoogte over onder andere Bitcoin, BCHSV en Factom.

Bitcoin (BTC)

Uiteraard beginnen we weer met Bitcoin (BTC). In minder dan een maand tijd is de prijs van één BTC bijna gehalveerd tot zo’n $4000. Het ultieme dieptepunt werd enkele dagen bereikt op een prijs van $3750. In de afgelopen zeven dagen is de waarde van Bitcoin met maar liefst 25% gedaald. Herinner je je september 2017 nog? Toen kon je voor ongeveer dezelfde prijs 1 BTC kopen. Een flinke val terug dus.

Bitcoin Cash SV (BCHSV)

Nieuw in de lijst: Bitcoin Cash SV! Dit is een fork van Bitcoin Cash die nog maar net bestaat. En sinds dat de hard fork heeft plaatsgevonden is de waarde van een BCHSV enorm gestegen. Waar je vorige week nog een BCHSV voor $38 kon kopen, is de waarde inmiddels gestegen tot een hoogtepunt van maar liefst $108. Als je het zo bekijkt lijkt BCHSV misschien wel de winnaar van de oorlog met BCHABC.

Maar verkijk je daar niet op. Bitcoin ABC krijgt namelijk veel steun uit bepaalde hoeken. Op onder andere coinmarketcap en coinpaprika wordt BCHABC gezien als dé BCH. Dan mag de prijs van BCH wellicht niet zo rooskleurig zijn als die van BCHSV, het sentiment bij BCH is toch een stuk positiever nu deze burgeroorlog achter de rug is.

Factom (FCT)

Het is hard zoeken, maar ook afgelopen week waren er munten die het goed deden qua prijsontwikkeling.  Factom (FCT) is er daar eentje van. De prijs steeg namelijk met 50% in USD waarde. Als je dat aanzet tegen de dalende prijs van een Bitcoin, is de stijging in het BTC-paar nog indrukwekkender: 95%. De oorzaak van deze stijging is de bekendmaking van een grote partner, Equator. Equator is een bedrijf dat oplossingen biedt in de wereld van software en marketing, met als doelgroep onder andere de real estate.

Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt dat het het Factom® Harmony platform gaat gebruiken in haar nieuwe product Equator® PRO. Dit is een blockchain-as-a-service (BaaS) platform waarmee er op een efficiëntere manier om kan worden gegaaan met problemen rondom schuldbetaling en kredieten. Daarnaast werd er ook bekend gemaakt dat er ondersteuning beschikbaar is voor de Ledger Nano S.

XRP en Ether

Waar bitcoin nog altijd dé koning is qua marktcapaciteit is er voor de andere twee plekken op het podium een strijd gaande tussen XRP en Ether (ETH). De prijs van XRP hield zich als enige in de top redelijk goed tijdens de afgelopen periode. Mede daardoor staat deze munt nu best wel stevig op plek twee. Bij Ethereum rommelt het een beetje, er wordt hard gewerkt aan allerlei releases maar tot nu toe komt er niet zoveel uit. Dat en de opgedroogde ICO markt hebben er voor gezorgd dat ETH op dit moment genoegen moet nemen met een derde plek.

Inschrijven nieuwsbriefThe post Marktupdate: roerige weken voor BTC, BCHSV en BCHABC appeared first on Blockchain Stories.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!