Mike Novogratz van cryptofonds Galaxy: “In 2019 volgt ommekeer voor cryptomarkt”

De cryptomarkt zit nu weliswaar behoorlijk in het slop, maar Mike Novogratz, oprichter van cryptofonds Galaxy Digital, ziet de toekomst rooskleurig in. “De markt gaat volgend jaar omkeren, na een zeer uitdagend jaar 2018”, aldus de voormalige hedgefondsmanager van o.a. Goldman Sachs en Fortress in een interview met de Financial Times.

Galaxy Digital

Novogratz (53) heeft de ambitie om van het beursgenoteerde Galaxy Digital, met kantoren in New York, Londen, Tokyo en Hong Kong, de “Goldman Sachs van crypto” te maken. Het bedrijf, met 460 miljoen dollar onder beheer, adviseert en neemt ook een direct belang in cryptobedrijven. Bij de beursintroductie in augustus dit jaar haalde Galaxy 242 miljoen dollar aan vers kapitaal op. Sindsdien is echter het aandeel aan de Toronto Venture Exchange met 37 procent aan waarde verdampt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Novogratz terugblikkend: “2017 was gewoon een superleuk jaar, tegen het domme aan. Maar 2018 is werkelijk een uitdagend jaar om een business op te bouwen.”

Novogratz over bitcoin

De cryptostier was altijd positief over 2018, maar hij moest regelmatig zijn voorspellingen bijstellen. Onlangs zei Novogratz dat “de koers van bitcoin niet hoger gaat dan 9.000 dollar in 2018”.
Destijds noemde hij geen ondergrens, de huidige koers is op moment van schrijven niet onder de 4.000 dollar na een dramatische week voor bitcoin. Bitcoin leverde de afgelopen week 36 procent aan waarde in. In dit artikel met FT waagt hij zich ook niet aan een nieuwe voorspelling.

Koers bitcoin in 2018

In onderstaande grafiek is goed te zien hoe in 2018 de waarde van bitcoin scherp is afgenomen.

Mike Novogratz van cryptofonds Galaxy:

“2019 volgt ommekeer”

Nu verschuift hij zijn focus maar naar volgend jaar, waarbij ICE haar futuresplatform Bakkt gaat lanceren, 24 januari 2019 om precies te zijn. Novogratz tegenover FT: “Ik zie genoeg signalen dat financiële instellingen vanaf kwartaal één volgend jaar een positie nemen in cryptofondsen.

In het artikel geeft Tim Swanson, oprichter van fintechfirma Post Oak Labs wat tegengas. Swanson: “Novogratz probeert iets te voorspellen waar hij weinig tot geen invloed op heeft. Hij weet gewoon niet wat er met de prijs van bitcoin gaat gebeuren.”

Bitpay

Novogratz kan rekenen op een aantal medestanders die de toekomst rooskleurig zien. Chief Commercial Officer (COO) Sonny Singh van cryptobetaalprovider Bitpay reageerde afgelopen week ook op de bearmarkt. Singh ziet bitcoin eind 2019 ook naar een prijsniveau van 15.000 tot 20.000 dollar komen. Toevallig of niet: vorige maand werd bekend dat Galaxy en Goldman Sachs 15 miljoen dollar stopten in Bitpay, die naast betalingen ook crypto onder beheer nemen.

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.